Bolj kot z raznimi doni so težave z vročino

Zgodilo se, dragi moji ljudstvo, in tudi če niste zaradi peklenskih nedeljskih 35 stopinj v senci zmogli dojeti ljudstva na Koprskem je že ritmično odnašanaje glave in zgornjega dela dolgoletne novinarke tv Koper Evgenije Carl napovedovalo Don Popotovo zmago. Osebno me Donova zmaga še najmanj moti prej nasprotno, se bo v Kopru vsaj še kaj naredilo namesto filanja zof vseh prejšnjih županov.

Evgenija je pač prepričana politična nasprotnica Popota, mislim da imela že en pogovor z šefi zaradi pihanja na Don Popotovi tiskovki. Za razmere na obali so odgovorni predvsem volilci, in če so tako izbrali, naj izvolio! Zagotovo manjša škoda za Slovenijo kot od prihajajoče Janševine 50 plus in še druga republika za povrh. 50 % volivcev to je verjeli ali ne kar dobrih 20000 ljudi je raje šlo na plažo. Na sprehod ali en sladoled ali pivce za živce kot prevzemati odgovornosti za tretjo Donovo zmago.

Kje si Don Marko, da bi kakšno sočno in pikro rekel po Koprsko? Hudiča – tipkovnica in miška se limata od vročega pota – se da v tej peklenski vročini razmišljati še o čem drugem kot o sexsu in ohlajanju? Gre pa nam odlično, zlasti vsem, ki ima kaj na bankah. Sem danes gledal mesečni izpisek banke kot tele v lastno vesele nova vrata in se nisem mogel načuditi 4 centom pozitivnih vpoglednih obresti. Skoraj cel mesec skoraj cela plača ostane nedotaknjena na računu. Banka pa meni 4 cente! In zraven standardna propaganda, poleg aktivnega še pasivno teženje. Dobro date mi 4 % za Evrski depozit za eno leto. Jaz sem raje podpisal za 3,6 % ! Tistih 0,15 % pa mi niso hoteli dati ker nisem obnovil depozita v mesecu akcije. Z tako boniteto, kot jo imam na banki bi upravičeno lahko dobil tudi 5 % ! Ali zvestoba in visoka boniteta na banki kaj šteje? Ker pa bankam trda prede, smo pasivni varčevalci dobrodošli! Zdaj se je še Emu temeljna obrestna mera zvišala na 1,5 % kar je za depozitarje raj za hipotekarce pa pekel

In ker vročina še traja, kot še traja naša ljuba tranzicija, pa če to ljubi Slovenci in Slovenke to priznamo ali pa ne lepo pridno zalivamo svoje vrtičke in rože. Z tono vode se da pridelat kak kilo pomidorov. V hiperjih kila stane en Evro. Če je voda iz šterne je računica če pa z vodovoda pa finančna katastrofa. V krajih kjer živim je voda iz vodovoda kljub temu da nam ga je v glavnem pretežno zgradila bivša Jna pregrešno draga. Položnice bodo še, politični mandati pa so minljivi, kajne Evgenenija? Lepo na čim daljši ohlajen dopust. Od vodnih in političnih pregreh dobimo same grehe.

Je pa Strmičnovikovim v celoti uspela občina pardon krajevna skupnost Ankaran, pa tudi pristaš mehkega terorizma Don Marko Brecelj je dobil zavidljiva 2 % ! Tudi jaz bi volil zate pa ne morem ker nima Koprskega državljanstva.

Ma ben bo že bolje. Za vse, ki nam je bilo že v preteklosti dobro. Dršte se sence in vode druge ni.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !