Nekaj o ženskah čisto po moško in propadlih Delu revijah

Berem dragi moji da ženske vzamejo na potovanja še enkrat toliko garderobe kolikor je nosijo, pa še kar ponosijo v času dopusta dosega skoraj število 10 za zgornji in spodnji del oblačil. Koliko pa je takih, ki vzamejo na dopust samo kreditno kartico? In koliko je takih, če gredo same ali z družbo na dopust ostanejo zveste svojim možem in partnerjem?

Časi deviških pasov so že davno mimo, kakih nekaj stoletij bo – in razširit noge če je poleg kaj postaven galeb na dveh nogah ni pretežko. Avanturica – doma pa kakšen dolgčas je bil na dopustu. Skratka brez žensk kot partnerk ali žena je čisto znosno. Seveda si vsak moški če ne prej z leti zaželi nežne ženske družbe.

Vprašanje ki so porodi na začetku vsake partnerske zveze je koliko bo ona potratna, ker potem ko se gre zares so ločeni stroški kot ločeno življenje. Verjemite mi, če ji zaupate pin kode ste močno tam kjer rado smrdi. Pred spraznitvijo računa vas rešijo samo depoziti. Ko pa pridejo otroci, je romantike hitro konec pa še libido pade. Jurčka Evrov in več na mesec za ta male je mala malca. Pa grejo desetletni prihranki hitro v ramingo. Celo novinarskim zvezdnikom kot Brane Kastelic ki je samo z erotičnimi zgodbicami ogromno zaslužil, njegovi dohodki pa so še vedno vsaj 10 kratnik Slovenske minimalne plače je kot je priznal na svojem blogu ob vse življenjske prihranke ko sta najstarejša otroka šla na univerzo. Za razliko od Slovenije kjer je do 27 leta za vsakogogar ki se vpiše redno zastonj si lahko šolanje otrok na univerzi v Britaniji privošči samo srednji in višji razred zaradi oderuških šolnin, ki so zdaj ko je konservativna vlada še višje.

Tako da sladka bolečina samskih moških, med katere s nedvomno prištevam hitro splahni že po nekaj minutah računanja prihrankov na banki. Kaj pa mi manjka? Da bom ure z njo tekal po butikih in ostalih trgovinah? Najde se nekaj tudi čisto normalnih, gledano iz moške perspektive, našli boste celo take ki od vse kozmetike rabijo to kar moški če odštejemo vložke z katerimi je piar industrija naredila celo znanost. A vse si več ali manj žele otroke. Vrtci pa polni. Otroka čisto nič ne zanima starševska eksistenca. Prav nič. Začne pa vsaka zveza romantično. Sploh če je dopust prepirčkov ni. Poglejte okoli vaše bajte, kako je ko se zakonci ali partnerji prepirajo! Seveda je čisto lahko o ženskah filat zofe. In lažje je z njo to počet na zofi.

Bolj kot ženske me zanima odgovor, kdaj bom postal profesionalni novinar. Svetla obzorja kjub temačni zgodbi zaposlenih in honorarcev na Delu Revije, iz katerih tajkun Raščan brije norce in je celo ustanovil novo podjetje, za kar ima denar, za plače in honorarje zaposlenih pa ne oziroma z zamudo in brez socialnih prispevkov kako se bo na novo delal razrez novinarskih ekip za blagovne znamke Dela reviji v stečaju.

Honorarci če so pametni ne bodo več pisali za Raščana – kdorkoli bo že prevzel blagovne znamke Dela Revij bo prevetril uredniško politiko in programske smernice, predvsem pa poiskal sposobne talente, ki niso nujno šolani novinarji in novinarke za novinarske prispevke. Denar bo dober in točen, ker na tanek bananin olupek tajkuna Raščana ne bo šel nihče. Revije bodo šle skoz samo če bodo najboljše vsebine in tematski sklopi, ne pa toliko novice in trič trači kar se je lahko leta balo v večini lahkotnih revij Dela Revije.

Nove Delo revije pa bodo kolikor jih bo ostalo preživele samo z sposobnimi političnimi analitiki in raziskovalnimi novinarji. Tabloidno, rumeno, povprečno pisanje bo po nekaj mesečnem ali letnem mrku prevzela tuja konkurenca in Slovenske novice. Vsaj kar se Jane tiče ima zelo visoko naklado. Vendar naročniki ne bodo čakali da kaj pade iz neba. Z Delom revije je konec kar je voda na mlin trem velikim dnevnikom Slovenije.

Ker nekaj malega pišem za enega ta velikega se bom trudil še bolje pisati in dati vse od sebe – če imam talent za pisanje. Mi je pa malo žal vsaj za Slovenko leta in Viktorje. In res ne razume, zakaj so šli tiskat Anjo če so vedeli, da je ne morejo plačat?

Večer, Delo in Primorske novice izhajajo neprekinjeno od druge polovice maja 1945 – Večer ves čas pod tem imenom. Hvala bogu da Raščanu ni uspelo kupit Večera.

So se za to naši nonoti borili? In 9 korpus korakal po Tržaških ulicah? Porka duš nismo banana republika

 • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Nekaj o ženskah čisto po moško in propadlih Delu revijah”

 1. mitja vilar pravi:

  Pisec besedila jemlje življneje zelo teoretično. Od teg pisca Crnkoliča, ki ga omenja sem prebral dela kakšnega ali dveh komentarjev, zato ne moroemo ocenejevati, ali je pri vseh skregan s pametjo.
  Komentarji o ženskah, o garderobi in podobn so rezutate tega, iz kašne družine ali okolja gospod prihaja. Bi parekel, da žensk ne pozna.
  Glede revij v sklopu Dela Revij gospod ne razume povcem, kaj je problem. TO ni vsebina revij temveč to, da je prejšnja vlada omogočila gospodu Raščanu odkup Dela Revij brez lastnega premoženja. IN kitenje s tujim perjem.
  Tako pri tem gospodu Srnkoviču kot Raščanu je temelno vprašanje, kaj, znajo gospdje delati. Razen da govorijo.
  Nihče se ne vpraša, kdo je ibl plačan za to, da je spisal zakonodajo, ki ureja upovanje podjetij. Zajah? Ker nihče ne ugotovi, da je morda zakon tisti, ki omogoča kretenizem najširših dimenzij.
  Zakon pa so potrdili poslanci DZ, ki o gospodarstvu v veliki večini nimajo pojma. Sicer ne bi ibla leta 9211 problem pojojninska reforma, delo na črno ali pa finančna kriza kot posledica legalizirane kraje posameznikov.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !