De Anuncio Italijanska fašistična amnezija in gente brava

Pismo Primorskemu dnevniku

Če kaj dvigne pritisk zavednemu Primorcu, ki mu ni treba razlagati koliko gorja je naredil fašizem kljub temu da ga ni nikoli obkusil ker je rojen veliko let po 2 vojni je poveličevanje fašizma. Z tem zavednim Primorcem mislim sebe takih pa nas je na Primorskem vsaj pol milijona.

Skratka eden od številnih spomenikov duši oziroma glavnemu ideologu fašizma. Več o njem si boste prebrali na wikipediji čas bi pa bil da Italijani vsaj v obmejnem območju z takimi provokacijami nehajo. Kljub 30 let stari zadevi oziroma spomeniku. Ne samo spomenik celo glavna ulica na Goriški grad je poimenovana po njem. Italijanskem pesniku kakor je menil Pitore ki se ga po nekaj letnem obisku Goriškega gradu nisem mogel otresti.

Skratka en hud šmorn točno pod nos pisarne demokratske stranke, boljše ulice za pokrajinsko pisarno niso mogli najti. Očitno pa levih italijanskih demokratov, nenačelne koalicije vseh mogočih in nemogočih levih strank ki se strinjajo samo v tem da se v ničemer ne strinjajo. Če je de Anuncija zgodovinska amnezija, bi pri hudiču vsaj glede plinskega terminala močno mogli udarit po mizi. Zakaj ni potrebno razlagat.

Skratka mi ni jasno v čem je poanta provokacije kot zgleda samostana z evropsko zastavo v ozadju De Anuncija. Jebeš tako Evropo ki niti glavnih kolovodij fašizma in nacizma v Italiji ni spravila za zapahe. Dučeja in njegovo ljubico so Italijanski partizani rešili po hitrem postopku. Vsi ostali fašistični kolovodje so ostali živi in zdravi. Zapahov niti od daleč niso videli. Sojeno ni bilo niti enemu kljub prizadevanju Anglo Američanov da bi tudi v Italiji imeli Nürnberg! Pa ga niso!

Skratka Italijani in Italijanke so gente brava. V Italiji boste težko srečali Italijana ali Italijanko ki bi karkoli kaj vedel o fašizmu. Vedo pa povedati skoraj vsi da je hrabra italijanska vojska premagala Naciste. Kam je Duče zagonil denar davkoplačevalcev vedo redki. Vallo Alpino Litorno in politična mesta kot labin so večni spomeniki Dučejeve brezumne paranoje.

Skratka obvezno čtivo vseh šolajočih Italijanov in italijank bi mogla biti Dučejeva biografija. Upamo samo da ob skorajšnji združitvi obeh Goric in uspostavitvi skupne mestne uprave gre De Anuncijo v najbližji muzej ulica spremeni ime v politično nevtralno To bi mogla bit moralna obveza Italijanske države in članice Eu do vseh Italijanskih partizanov ki niso premagali Hitlerja so pa rešili Dučeja. In Italijo pred Savojsko fašistično republiko

Naj se ta zgodovina nikoli več ne ponovi

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !