Triglavsko žuganje

Pravijo, da nad 1000 metri greha ni, pa tudi ostalih zemeljskih težav. Ker sem bil v socializmu nekaj let planinski funkcionar se dobro spominjam planinskih nad 1000 metri, in če socializem ne bi šel po gobe bi zdaj vedril in oblačil tam nekje v vrhovih Pzs. Seveda voluntersko.

Da smo tam nekje nad 1000 metri vsi enaki, enakopravni, pašemo vsi skupaj ne glede na politično prepričanje, vero in svetovni nazor. Da pa to ni čisto tako dokazuje manjša planiska četa ki ji do bataljona manjka nekaj stotnij. Na pot so šli iz Lepene seveda prvi del z avti. Tam nekje do Pokljuke. Potem pa v Triglavski gorski raj peš. Sliši se dobro odmeve iz Triglava in če povzamemo samo en stavek planinca JJ je to ne nazadnje dober aforizem!

» Dobro bi bilo, da bi težave reševali, preden se stvari do konca zapletejo. »

Ali pa mogoče zaplezajo? Janšev odmev na vladni apel pač. Ni novega, nič že slišanega, vendar naskok na oblast ni osvajanje Triglava
se mi zdi. Seveda Janši je nemogoče predlagati častni umik predno se stvari do konca zapletejo. Dve tožilstvi sta vložili neposredno obtožnico brez pred kazenskih preiskav prej omenjenemu, on pa bi kar preime bil.

Počasi! JJ je popolnoma nedolžen in nič kriv dokler mu sodišče ne izreče pravno močne sodbe. Njegov in njegove stranke program ni v ničemer dober za srednji in nižji sloj saj tema dvema slojema samo jemlje in daje najbogatejšim. Večno jamranje o prezadolženosti Slovenije ovrže podatek da smo z javnim dolgom izraženim v bdp na Evropskem vrhu najmanjše državne zadolženosti. Ne vem kje je zračunal, da Pahor in njegovi poženejo v luft vsak dan 10 milijonov evrov? Bolj kot računamo, zlahka ugotovimo da Janše in njegovih ne bo volil nihče od izbrisanih, tako imenovanih južno od Kolpe in njihovih potomcev, večina upokojencev in večina nižjega in srednjega razreda. Ostane mu kakih 20 % volilnega telesa ker pa bo volilna abstinenca vsaj 30 % bo 15 plus najboljši dosežek sds.

Dokler je bil on premie ni bilo nič z zvišanjem praga neobdavčenih minimalnih plač oziroma ukinitve dohodnine najrevnejšim. Takih nas je vsaj 200000! Zato bi bil čas da se Triglavska demagogija neha zlasti pa take o 10 % Nsi.

Filmski sklad, Armerija in Foresterija, Izbrisani, ključne reforme, ukinitev dohodnine revežem, približanje socialni in pravni državi z detajkunizacijo, vse to Janši ni nikoli uspelo rešiti. Pa še recesije ni imel nikoli. Imel pa je rekorden proračunski presežek in gospodarsko rast pa tudi rekordno inflacijo, ropanje gospodarstva in državo po meri najbogatejših in elite.

Tudi Pahorju bi lahko marsikaj očitali, Bulastife in Dimičevo pa varčevanje itd. vendar levica ni nikoli izbrisala 20000 državljanov ki so živeli v Sloveniji. Krivi ali ne ne more se jim kar tako vzeti dostojanstva in državljanskih pravic. Elita je ne glede kdo vlada. Levica ni nikoli sklepa Patriotskih poslov na račun katerih bi lahko zgradili 10 osnovnih šol. Levica ni nikoli poskušala omejevati pravice žensk do iz zdravstvenega zavarovanja plačanega splava. In nikoli preganjala krajinskih arhitektov in zeleno mislečih. Tudi okoli po rožce v Stožce bi se dalo marsikaj reči. Ko je bilo za časa njegovega vladanja srečanje županov evropskih prestolnic v Ljubljani je bojkotiral. Nikoli ni levica izvajala medijskega cunamija oziroma medijske uzurpacije in sklepala kravjih kupčij z sodom in kadom.

Povedano dovolj. Sem že večkrat povedal: Kdorkoli naj bo bodoči preime ali premierka samo Janša ne. Največ pa bi naredil za Slovenijo če bi odstopil z mesta predsednika sds. Celo hrvaška hdz ki je iste pasme stranka je z Kosarjevo pro Evropsko demokratično konzervativna in gledano Evropsko prava meščanska desnica. Skratka kooperativa in je bivši in sedanji komunisti prav nič ne motijo razvila se je ljubezenska zgodba Pahor in Kosarjeva

Pozabil sem arbitražo ki je največji dosežek Pahorjeve levo sredinske vlade. Če bi na Janšo akali še kakih 100 let ne bi dočakali rešitve Hrvaško Slovenskih odnosov

Z Triglava še vedno odmeva

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !