Komu bo finančno odzvonilo?

Veliki šmaren je nepreklicno tukaj – pušice Slovenskih cerkva bodo še bolj polne – kaj pa trr računi vernikov in nas ostalih ateistov?

Večna zgodba: nimam denarja! Pa pri hudiču ukrepaj da ga boš imel! Ko to frazo oziroma parolo poslušam leta od ene in iste osebe se res vprašam, kaj je z to osebo narobe? Oziroma kaj je pri meni dobro! Zastonj je ponavljat ene in iste, od katerih smo malo že siti, se mi zdi. O varčevanju so bili napisani debeli priročniki, kljub temu da se vsi naokoli nas trudijo čimveč potegniti od nas. Začaran krog!

Splošno varčevalnih tokrat ne bi, sem se o tem dovolj široko razpisal. Koliko Slovencev in Slovenk trdi da se varčevati ne splača, oziroma vedno trde da denarja nimajo. Pa še na dopust ne gredo! Koliko Slovencev in Slovenk premore 375 Evrov prihrankov za nepredvidene stroške? Koliko Slovencev in Slovenk ima odprte trajnike na bankah in če že more plačati položnico gre na najcenejšo banko? Koliko Slovencev in Slovenk je reklo ne internetnemu bančništvu ki se za nekaj položnic fizičnih oseb ne izplača? Koliko Slovencev in Slovenk noče avta in vozniškega? In nenazadnje koliko nas je Slovencev in Slovenk je reklo ne alkoholu kavi in kajenju?

Zanesljivo pa lahko rečem da se pri sexsu varčevati nima smisla, in varčnemu samskemu moškemu prijeti radodarno žensko na za to primernih mestih je zelo varčno. In kaj ima dobra baba in varčevanje skupnega? Nižje stroške, če se slučajno naveličamo hotela mama. Nižji stroški skupnega bivanja in souporaba vsega od postelje do štedilnika pa do avta. Hudič pa je če radodarna baba ni varčna. Zdaj pa ste v velikih težavah. Nobena skrivnost pa ni da smo Slovenci in Slovenke narod vrtičkarjev. Varčno in pa še nekaj športamo zraven ko štihamo gredice. Če vas recimo jezi cena zelenjave in sadja po tržnicah se to
vse da pridelat v domači režiji.

Z zelenitvijo trr računov postaja svet zelo zelen, čeprav največ prisegamo na Švicarje! Valuto da ne bo pomote! In prav nič nam ne odzvoni če imamo najcenejši eko mobitel ki niti mms nima. Čakaj da nam kakšna radodarna na njega pozvonila je kot čakaj da bo rkc začela deliti denar. Če pa gremo malce po širnem svetu dobrih bab ne zmanjka. Z gobčnostjo in šarmiranjem se počasi kakšna že najde. Samo prvi korak je treba.

Skratka svet je lep, če je zelen seveda. In če leta niste plačali banki niti centa pasivnih obresti lahko reste:

Jaz sem kralj sveta! Recite bankam, zavarovalnicam in gurujem ne in svet bo lepši!

Komu bo finančno odzvonilo?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !