Nadgrajen Nato Alpski zid nafta in industrijski odpadki ( Tržaški kras )

Današnje Primorske so mi skoraj padle iz rok, seveda brez nekoliko rumenila ne gre, sicer odlični prepričani levičar Robert Škrlj Pn notranji urednik – na Pn sicer temu rečejo 7 val – je to več ali manj notranja z Slovenskim zamejstvom je zadel žebljico na glavico.

Domača naloga za prebivalce Srpenice in okolice pa bi bila da gredo pogledat podobno skladišče Vallo Alpino Litorno, omenjeno v članku iz Zgodovinske kronike, povzetim v Rupnikova Linija in v za staro mejo Tomaž Pavšič. Mogoče bo malo manj smrdelo po nafti bo pa kar nekaj podzemeljskih skladišč in rezervoarjev. Val je tipska zadeva za katero je Duče v paranojičnem brezumnem strahu pred varnostjo Italijanskih kopenskih meja pred zunanjim sovražnikom ( Avstrija do združitve z Nemčijo in Kraljevina Jugoslavija ter Francija ) zgradil največji kopenski utrdbeni sistem z tremi bojnimi linijami ( 1- Linija di rezistenca, 2 – Linijami sikurenca , 3 – Linija di scarimento ) povezani v centre odpora ( centro di rezistenca )

Škrlj ni niti enkrat zapisal Vallo Alpino Litorno zato naj si pomaga z linkom: http://sl.wikipedia.org/wiki/Alpski_zid
pogrešam pa tudi opis sprehoda po podzemlju!

Tisto bajto med rezervarji nafte in bunkerji pa bi veljalo očistiti in spremeniti v Prvi muzej Val V Furlaniji! To do sedaj neznano skladišče del tretje obrambne linije je v Žavljah ki so najbolj znane po rafineriji in Slovenskemu župniku. Petra Verča pa naprošam da gre v Jamlje, Petovlje in na Doberdobski kras. Zadevi se reče reipegnata Nato oziroma po Slovensko Nato nadgradnja na Dučejevem Val oziroma na novo! Ko bo to raziskano, pa naj prej omenjena pogledata še severno od Briščikov če je tam kakšna luknja za rakete! Google earth nekaj kaže zemljevid tudi. Nekakšne pike. Kaj naj bi to bilo mi ni jasno!

Največji slemenski Rupnikove linije utrdbi Goli vrh in Hrastov grič se odpirata javnosti in turizmu, čas je da se razkadi megla tudi nad val ki ne služi več ničemer kot zgodovini. In zakaj ne bi prinesel denar od turizma?

Pišite Tržaškemu ljubitelju in raziskovalcu Giudaciju:

http://www.valloalpino.com

Slika:
Val 21 sektor Bovec, podsektor c Vršič z 300 člansko posadko, tipska utrdba 7000 na Vršiškem sedlu, sestrska z utrdbo pod vznožjem Prisojnika. Jankovič si ni vzel po ure da bi pofotkal…………………..

Postonjčani!

23 sektor Postojna, Strane, Hruševje itd

Gorenjci!

27 sektor Trbiž velike utrdbe na Tromeji plus največji tankovski jarek na rateškem polju

res je, nafta res smrdi. O škavacah na Tržaškem krasu pa je pel že happy day z pevcem Igorjem Malalanom

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !