Komu pri nas trda prede?

Vsem ki se ne znajdejo, je najkrajši dogovor. Vsem ki ne šparajo. Vsem ki so v klubu nimam časa in denarja. Navkljub vsemu jamranju je dela pri nas dost in preveč, če hočemo delati. Prepričanje mnogih, da bodo plačo dobili če bodo na šihtu 8 ur dnevno je še zelo živo. Kakor da bodo službo dobili, če bodo pisali prošnje za delo.

Kakšne prošnje? To je pase dragi moji, če znaš in hočeš delati, in si dovolj kvaliteten in dobičkonosen za delodajalca delo imaš takoj. Razumljivo da so pri nas mnogi, ki niso ravno prva delovna klasa a tudi za te se najde dovolj dela. Zakaj pa potem množično uvažamo tuje delavce? Zato ker Slovencem in Slovenkam težka, umazana in smrdljiva dela ne pašejo. Če ni bivšemu predsedniku uprave Nove Ljubljanske banke pod čast voziti kamion kljub razvpitemu milijončku tudi mnogim odpuščenim ali brez dela naj ne bo pod čast kar delajo tujci. Če se hočemo povzpeti na vrh se moramo naučiti delati spodaj.

Tudi te da medijem trda prede, so malce tako tako, če izvzamemo Raščana ki preizkuša pravno in socialno državo z lomastenjem po arhivih Dela revij. Če ima medij transparentnega lastnika, neodvisnost in avtonomijo in najvišje profesionalne novinarske standarde in etiko mu nikoli ne bo trda predla. Da medijem naklada pada? Da so medijem največji konkurenti konkurenčni mediji in ne nove internetne vsebine in socialna omrežja? Mediji so v Sloveniji še vedno ponosna 7 sila oblasti, pred katero mora celo politika poklekniti in se ne vtikati vanje. Sploh in oh mediji širijo svoje plačljive vsebine na internet, in internetne izdaje na vsem računalnikih so tukaj! Da ne pozabimo številnih nagradnih iger ki izžrebancem ponujajo bogate nagrade!

Zagotovo ni Štajerca in Štajerke brez Večera, dnevnika ki ga na štajerskem nihče od konkurence ne nese. Kakšne vsebine naj bi mediji imeli sem že pisal. In nenazadnje pisma bralcev. Hayde parka bralcev in bralk.

Uporabnost časopisa je vsestranska. Ko ga preberete, lahko z njim sušite čevlje, na njem čistite solato, se z njim pred vročino pokrijete na plaži in skriti za njim osvajate prikupno mladenko ali mladeniča poleg vas. In če komu pri nas trda prede, je to del politike, tiste ki preveč prisega na reforme in uniforme. To pa na Slovenskem nikoli ni bilo priljubljeno.

In ne pozabite – ne igrajte se z mediji, ker lahko kratko potegnete. Zato dragi Marko Crnkovič kolega profesor Boris Vezjak ti je lepo povedal. Nekaj lojalnosti do medija ki plačuje je potrebno se vam ne zdi?

In tam nekje na nebu je zažarela še ena politična zvezda – Preporod, a se bojim, da Slovenci in Slovenke bolj rabimo preživetje.

A ni že Manca Košir nekam pozno ugotovila da zastonj piše za tajkuna Raščana?

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Komu pri nas trda prede?”

  1. Stric Marč pravi:

    Gospod očitno še ni bil v situaciji, ko bi moral iskati delo. Ko imaš faks, pa napišeš tristo prošenj za delo tudi za nivo delo brez izobrazbe, imaš drugačne iskušnje kot avtor tega prispevka. Če si zelo dober ali morda lep ( za ženski spol). če si komunikativen ( luštkan) , spreten in vsestransko uporaben ( da o vezah in omrežjih ne govorimo) je svet videti drugačen. Problem je za nas, ki nismo lepi, nerodni in povprečni.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !