Farsa

Ta ponedeljek, ki je začel teden naj bi veliko obetal a zgodilo
se bo malo ali pa nič. Začetek slavnega sojenja patriotom, Socialistični gromovnik iz Ajdovščine in samo odkrit korupcijski župan iz Komende! Nič novega v dolini Šentflorjanski, telemarketarji tudi ob ponedeljkih vztrajno kličejo in vse ki ne takoj odlože slušalko masirajo z nekaj minutnimi monologi mi vam nič ne prodajamo!

Ljudstvo se ima tako dobro, kolikor dobro poskrbi zase. Če čaka da bodo politiki poskrbeli za njega, se bo načakalo. Čakanje na neke nove boljše čase pa je tako in tako Slovenski fenomen.

Bo! To je najpogostejša parola ki jo slišim te dni. Kaj bo? Bo točno toliko, kolikor bomo sami naredili. Če mi ne bomo naredili korakov, jih nihče ne bo. Da nas bo kdo opazil, kaj naredil za nas ali nam boljšega ponudil? Vsi ki imamo službe smo srečni, ostali ki te sreče nimajo, naj bi bili nesrečni? Komur ni treba dnevno 8 ur na šiht ima svobodo. Utegne celo opaziti kakšen sončni zahod. Ko smo že pri nekdanjem premieru, in njegovih zelo pogostih poteh na sodišče se lahko vprašamo ali ima dovolj pod palcem za pregrešno drage odvetnike? Kriv ali ne sistemska tehnika, Viator vektor je potonila. Če bi izdelovala Krpane za Slovensko vojsko oziroma Nato bi nihče od odpuščenih ne bil odpuščen. Še na novo bi zaposlovali. Ne vem kaj je bilo treba riniti na Finsko že zaradi logistike je to drago. Oklepnike bi lahko doma z Slovenskim znanjem in Slovenskim jeklom naredili doma. Elektroniko bi uvozili. Kaj pa je Krpan slabši do Patrie? Samo zato ker naj bi bil Pavček levičar posla ni dobil? Tudi Zagorska Ultra je ne vem kakšen problem pa je ona razvila Urbano in podobne visoko tehnološke kartice za lažje plačevanje transporta vstopnin in ostalih storitev. Samo zato ker ni všeč Janši ni dobila posla za časa njegove bivše vlade. Če to ni farsa potem ne vem kaj bi lahko še farsa bila!

Kakršno koli politično okoriščanje gospodarstva z simpatijami do trenutne vlade naj bi nadomestila pravična konkurenca. Z drugimi besedami povedano: Tuja da, toda najprej naj ima prednost Slovensko gospodarstvo! Ste prepričani, da so vsi inženirj pri Boscarolu in ostalih Slovenskih gazelah desni? Tudi vsi lastniki Slovenskih gazel niso desničarji pa vseeno dobivajo državne posle. Tako v Sloveniji kot v tujini.

Imajo pa veliko srečo, da niso imeli zaposlenega nobenega ministra Gregorja. Kljub temu da Gregor Golobič ni obogatel z politiko je večni problem Janše. Kako da ga neformalni ideolog Slovenske levice Žižek ne moti? Ker ni bil oziroma ni na oblasti.

In radikalni levičar Socialne smeri Gregor je vsega kriv Janša je nedolžen. Dokler se mu sodba ne izreče. Torej bo!

Kar bomo sami zase naredili Če mene vprašate sem že malo štuf teh patriotskih in domovinskih

Žižek je povedal

Rabimo državo

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Farsa”

  1. Stric Marč pravi:

    Če ne bi Sistemsko tehniko tajkuniziral Pavček, bi verjetno ostal posel z osemkolesniki v Sloveniji. Vojna industrija bi naj ostala v državnih rokah. Da pa se da posel največjemu nasprotniku, tudi ni normalno, še posebno če poskrbiš za transparenten razpis. Verjetno v tem poslu ne bodo dokazali Janši, da si je on ali stranka omastila prste. Da pa se tako pomembni posli vodijo preko posrednikov, se nihče ne spotika. Pa naj gre za uparjalnike za nuklearko, za bolnišnične postelje, patrie ali pa enostavno za avto park.Ne verjamem pa Janši, da s tako velikim poslom in poslom, ki mu je po osnovni profesiji blizu, ni nič imel in da je vse prepustil Ministerstvu za obrambo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !