Imamo politične ideje kako naprej

Tresla se je gora, rodila se je miš – tako lahko še najbolje predstavimo današnje nezaupljivo politično afne guncanje. Bomo pač šli na predčasne volitve, kaj je to kaj takega, pa ne čakat da bodo in bomo tradicionalno glasovali za oba protagonista političnega labodjega speva.

Ker oba nista uspela potegniti političnega voza iz blatnega dola doline Šentflorjanske. Nobenemu od njiju ni uspelo zmanjšati poslanskih plač in privilegijev, odpraviti afer z Slovensko elito in zmanjšati revščine najšibkejših. Prav res ne. Proračunski primanklaj in javni dolg. Padajoča gospodarska rast. Metanje milijonov Evrov davkoplačevalskega denarja Grčiji v luft. Pahorju so sicer uspeli izbrisani, arbitraža pri reformah ki se jih Janša niti lotil ni pa so vse padle. In danes še Pahorjeva vlada.

Tretja pot? Zgleda da bo treba politični voz premakniti v smeri tretjega liderja. Ne mesija ne odrešenik nas ne bosta rešila, Janša ne bo imel z kom sestaviti vlade, Pahor pa skupaj z levimi strankami brez Korla bo komaj čez tretjino poslanskih sedežev. In tukaj bo populist Korl ki bo raje vzel Jelinčiča, novo levo stranko parlamenta sms – zeleni Evrope kot Janšo in nekdanji levi trojček. Ljudska stranka ima minimalne možnosti da pride v parlament, ker v tem triletnem mandatu ni naredila praktično nič. Glasovi zapriseženih volivcev levice in desnice ostajajo pri Pahorju in Janši a oba skupaj bosta dobila polovico parlamenta. Tako ideološko različni stranki gresta raje po kolenih kot v koalicijo zato ostane samo še tretja pot. Če bo ta volilna napoved obveljala. Ne pozabite, da je zmagovalec lanskih lokalnih volitev Desus. Skratka to bo še velik politični šmorn – upam da se ne bo kaj spet politično prismodilo.

Volilci smo pač naveličani enih in istih političnih obrazov, predvsem pa strank v boju za parlament. Ne vem če to volilna zakonodaja dopušča, glede na rezultate lokalnih volitev imajo velike možnosti politične liste ki se bore za lokalne zadeve. Predvsem pa bo morala država varčevati pri dolče vita poslancev in poslank. V naslednjem mandatu mora parlament nujno odpraviti združljivost županov in poslancev. Ker se je na levici močno zalomilo, zlasti okoli novega bloka Termocentrale Velenje bi nas morali taki megalomanski projekti skrbeti. Tukaj je Zares oziroma vsega kriv Golobič odločno proti, Sd bere pravljice o ekonomski upravičenosti milijarde in pol davkoplačevalskega denarja vrženi v luft. Pahor pa nam bi lahko prihranil celodnevno jamrarijo v parlamentu in odstopil sam. Z tem bi nas najbolj rešil!

Kljub vsemu se danes nimamo kaj veseliti. Slovenska borza, Slovenski vzajemni skladi še naprej tonejo, še tistih nekaj tovaren ki jih imamo bo kmalu potonilo. Obup kamor pogledaš. Ne Pahorju ne Janši ni uspelo zmanjšati javne uprave. 160000 ljudi imamo zato da imamo eno najdražjih svetovnih držav. Po 10 in več birokratov na eno občino.
Ki vsaj večina nima niti industrijske cone

Pravljic političnih je konec dragi moji. Če imate kaj na banki boste dobro preživeli oziroma bomo preživeli tudi naslednji politični mandat. Bojim pa se da ne bo šlo najbolje dvema polarizacijskima strankama z večnima predsednikoma.

Sms – zeleni Evrope je Kranjca brez težav zamenjala z Brežanom. Enako bi morale naredit vse ostale Slovenske stranke.

Saj veste zaradi česa tonemo – predvsem ker preradi politično rinemo tam kjer rado smrdi in klečeplazimo pred Zda v Afganistanu pa tudi glede tujih investitorjev bi lahko nehali ščitit našo državno srebrnino

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !