Ko se premaknemo se premakne

Prav zares, dragi moji vendar mnogi premaknejo šele ko se ne po svoji volji znajdejo v bolnici. Takrat ugotove da je treba v življenju počasneje, in da večno hitenje in tekanje ima posledice. Pa ne samo takrat ko je poledica. Slediti statusnim simbolom dom, družina, kariera ima če se ne ustavimo pravi čas velike posledice na naše zdravje.

Če pogledamo našo družbeno krajino po osamosvojitvi ugotovimo kaj hitro da smo na najnižji stopnji mezdnega kapitalizma, kjer je najvišja vrednota denar in dobiček skoraj za vsako ceno. Za koji k. mora država prodajati državni Železničarski dom, paradni ponos še vedno brezhibno delujočih slovenskih železnic? Pahor tega ni znal razložiti in je zgubil poslanko. Res ne bi škodilo kakšno javno predavanje levičarskega gromovnika in ljubitelja vseh na najnižjih družbenih lestvicah Michaela Moora. Kapitalizem je res ljubezenska zgodba? Na to temo tudi italijanski režiser, igralec in pisatelj Leonardo Pieraccioni v Pesci di Inamorato. Kaj pomaga denar ki se ga zagoni v minljive materialne dobrine, čez čas spet suhi finančni vsak dan. Šelestenje bankovcev je prijetno a če ni prihrankov na banki je vse zaman.

Značilnost poosamosvojitvene družbe v Sloveniji je velika odtujenost in apatija. Vse se vrti v nekih družinskih orbitah, oziroma kot sem napisal v naslovu enega od mojih postov: Vse ostane v družini!

Zgode se, da po neverjetnih 300 prošnjah še vedno ni službe in da v birokratskih in finančnih logih še vedno preslišimo tisto oguljeno: Poklicali vas bomo! Informacijski pooblaščeniki Pirc Musarjevi pa resno: Naj udari po mizi in tele marketarjem ne dovoli več teženja na navadne in gsm telefonske številke brez pisne privolitve kličočega. V zda so to težavo uspešno rešili, kazni za tele marketarje so tako visoke, da niti približno ne pomislijo, da bi težili ljudem, ki so na seznamu. Za koji k. mora ena in ista zavarovalnica 50 klicati nekoga kot mene ki še vsaj 10 let ne bom imel ne avta ne vozniškega? Samo z mano so zgubili ure dobili ne bodo nič. To je ista kot neprestano čustveno in evforično fopanje mnogih mnogih v stilu je lepo. Jim je lepo ko snamejo masko z obraza? Pri mailih je spamanja občutno manj ker morajo vsi Slovenski spamarji zaradi strahu pred Pirc Musarjevo dati pod drobni tisk odjavo iz mail liste. Za koji k. nam vsak dan težiste? Od mene ne boste dobili nič

In ko ta teden preberem, da obstaja neko literarno društvo, ki je organiziralo nek literarni večer tretje literarne in pesniške lige me zvije. Pa ljudje božji, ima smisel pridgati 2 desetinam tam sedečih? Od tega nimate nič, niti potnih stroškov, položnice ne bodo zaradi tega nič manjše če tam sedi kdo plačan od jskd jim od svoje bogovske plače ne bo dal nič

Hvala bogu da sem se te literarne krajine rešil. Močnika res ne mislim otepati in romani ki se jih splača brati zanesljivo niso Slovenski, vključno z tem kar je pisoči napisal. Raje se premaknimo tja kjer nam bo življenje znosno. Pomislite kam bi Pieraccioni prišel če bi s ukvarjal z jskd? Take mone so, da si upajo poslat položnico za članstvo društva za katero nisem nikoli podpisal pristopnice? In lahkoverno čakajo da bom plačal tistih 20 evrov! Verjamite mi, da imam dost teh hecov. Položnica je šla takoj nazaj in stop vsemu mailanju.

Pa veste koliko izgub ima zaradi takih in drugačnih spamarjev gospodarstvo? V super mezdnem kapitalizmu bomo preživeli samo če bomo čimvečkrat rekli ne! In poskrbeli predvsem zase.

In zdaj se bo ta zadeva premaknila na večerov in Siolov blog

In zakaj za koji k. morajo biti zdravila v Zda in Evropi nekaj 10 dražja kot v Komunističnem raju Kubi? Znamo reči multinacionalkam ne? Raje kot tekanje v lekarne klepet, pa če od tega imamo kaj ali ne. Smo za razliko od Grkov v pravem davčnem raju: Težko boste v Sloveniji kaj kupili, ne da bi za to dobili račun! In za koji k. je morala Evropa in zda pognati v grški luft pol bilijona evrov?

Zato raje predno rečete spet kako je lepo pomislite kaj ste naredili zase. Mislite da bodo drugi namesto vas?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !