Procesije

Dragi moji – z procesijami so vedno bile težave, ena več ali manj ne more biti grožnja demokraciji, že zlasti zaradi odločenosti udeležencev procesije, uglednih in pomembnih Slovencev spremeniti pat pozicijo Janša – Pahor. Pri Janševih niso ravno navdušeni, češ da se Jankovič bori za privilegije tranzicijske levice?

Vprašati vas moram kakšne privilegije? Kdo od Slovenskih politikov in političark ima največ hiš in ostalega nepremičnega premoženja? Katere od Slovenskih strank imajo večne predsednike in katere so kakšnega predsednika zamenjale? Kdo je zafural Novo revijo in Delo revije? Ne recite mi da klub 21? Tudi če so tajkuni bili politično levi so skrbeli zgolj za tajkunsko privatizacijo – vzameš tam kjer je, in plačaš z tistim, kar tam je! Za svoj žep. Od njih so leve kot desne stranke bolj malo dobile

Privilegiji! Slovenska elita se bolj malo ozira na politiko, preveč časa zgubi z materialnimi zadevami. Razen najvišjih politikov in županov so zaslužki naših politikov in političark slabi. Z svetniškimi sejninami ne boste kupovali ne hiš ne dragih avtov. Poslanske plače so visoke trajajo največ 4 leta. Imamo večne poslance, toda vsaj dve tretjini jih je en mandat band. Janši gre v nos prva resna konkurenca, žal Janša nikoli ni vodil največjega Slovenskega podjetja. Še zdaj se dobro drži kot najboljši sosed, čeprav se pri Šparovitih in Tuševih na vse kriplje trudijo prevzeti nekoč skoraj edinemu Slovenskemu trgovcu stranke. Pa ne politične da se razumemo!

Slovenija je tako finančno in politično shirana, z divjimi in tajkunskimi privatizacijami skoraj uničila srednji razred da je o kakršnih koli privilegijih razen pri ta zgornjih težko govoriti. Teh ta zgornjih pa je zelo malo. Občutek pa imam da se tranzicijska desnica na vse kriplje bori za privilegije vladanja. Koliko Janševih ministrov je prostovoljno odstopilo? Bojim se da ne nobeden. In še bolj se bojim, da je edini sposobni minister nekdanje Janševe vlade Trojanski konj 50 plus pa še druga republika povrh. Naša usoda je jasna, in bo zapečatena če Janša nazaj pride na oblast. Ve se komu je treba reči ne, pa bomo to zmogli? Poglejte v prihodnost, odvržite to ideološko kramo v prvi smetnjak in rečite vsem enoumjem ne. Dost je bilo političnih kadrovskih kravjih kupčij! Župevčevi je uspel pri 1 : 0 za demokracijo, prva parlamentarna komisija v zgodovini je uspešno zaključila delo in takih političark si res želimo.

Politične diskreditacije ne bodo nič rešile. Tudi če je Zoki z krediti zrihtal Ljubljano v nulo tega nobenemu njegovemu predhodniku ni uspelo. Ali zasluži mandat upajmo da ne Janšisitične vlade bo odločilo ljudstvo.

Saj veste: Bolje rat nego pakt

Če pa mene vprašate o moji volilni odločitvi, zanesljivo prisegam na Darka Kranjca in Blaža Kavčiča.

Saj še znamo misliti zeleno

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Procesije”

  1. APM pravi:

    Zelo podobne članke smo lahko prebirali pred volitvami leta 2008. Takrat je bilo polno hvale na račun levega trojčka, ki ga je podpirala do pikice enaka elita, kot podpira danes Zorana Jankovića. To pomeni, da je Zoran Janković produkt popolnoma enake pokitike, kot je bil levi trojček. Za razliko od tedaj, ko so bili trije je sedaj samo eden. Trije so si geldali pod prste in eden med njimi si je celo sam plačeval kavice. Sedaj bo drugače. Novi, če ga potrdi naivno ljudstvo, bo sam polnil žakel in nihče mu ne bo gledal pod prste, kaj daje vanj.
    Prvi trije so že dodobra odnesli, kar se je odnesti dala,pa vendar je novi še bolj verziran od prejšnjih treh,saj se je dodobra izpopolnil pri najboljšem sosedu, pa tudi v Ljubljani se je dalo marsikaj odnesti.
    Sedaj živimo v oropani državi,po njegovem mandatu, pa bo samo še pogorišče in poštena Melita Župevc.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !