Oktober je dober

Prav res, dragi moji to je zagotovo mesec in je radodarna narava, bankirji in trgovci. Seveda se v Oktober je dober skriva past. V naravi kostanj v ježicah, ki nas dobro popika, da pridemo do slastnega kostanja. Bankirji z zvitimi bančnimi ponudbami, trgovci pa z spretnimi marketinškimi prodajnimi triki.

Če smo od kostanja samo popikani, smo lahko od bankirjev in trgovcev finančno olupljeni. In kaj je lažje lupiti vroč kostanj ali se poskusiti olupiti prej omenjenim? Tukaj bi se dala marsikakšna filozofska, je pa zagotovo prijetneje v dvoje ležati ali kaj pregrešnega početi na zofi. Potrebujemo pa v teh dneh več luči in manj teme. Decembrska demokratska varčevalna tema prihaja, in je res naše edino upanje odrešenik ki ga je napovedal prerok? Če je med preroki in roki težko najti vzroke, je bil tisti grozd Muškata rabutan v vinogradu z soncem obsijanem Krminu večje veselje zame kot vse nespodobne ponudbe prelestnih deklic. Smisel življenja je poleg pihanja v oblake lahko tudi prijetno velik in slasten pozabljen grozd v vinogradu.

Medtem ko čakamo, se zagotovo načakamo, politika nas nateguje predvsem na suho. Hvala lepa za tak sex! Oktober je mesec varčevanja, pa je kakomorkoli pogledaš v nakupovalnih centrih kot da bi se bližal svetovni potop. Je naš odrešenik Noe?

Kaj pa jaz vem, dragi moji, Slovenijo so reševali že mnogi, rešil pa je še nihče. Rešitev in rezultati so na dlani. Kandidati za čestitke nas gledajo plakatno iz vsakega kandelabra. Radostni predvolilni čas. Lepi, manj lepi in grdi. Črni, rdeči, zeleni, mesije, odrešeniki, preroki. Samo za vaš glas naredimo predvolilno vse, po volitvah pa nas glejte 4 leta.

Tokrat imamo to nesrečo v srečo, da smo sanjski četverček gledali 3 leta, in na predvečer 3 sanjske obletnice so nam sanje padle v vodo. Noe kje si? Naloži jih na barko in pelji Ameriki nasproti. Če mene vprašate, ne bo nam pomagalo ne levo ne desno če si sami ne bomo. Tokrat imamo srečo:

Nobenih političnih brezplačnikov, političnih zlaženk in penzijskih predvolilnih dodatkov. Kdo bo že komu čistil volilni prag! Kaj nas lahko reši pred črno prihodnostjo!

Več luči, več pameti, v vere v prihodnost.

Odrešenik prihaja, mesija odhaja, se bodo uresničile besede preroka?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !