Kriza blues

V krizi smo, pa še brez bluz in gat bomo kmalu, so nam tajkuni vse pobrali. Take in podobne moram večkrat poslušati, pa jim vedno odgovarjam: V življenju mi še ni šlo tako dobro!

Kriza nas stiska, pritiska, nas obrača, sprevrača in nas spotika, pa kot vedno: Recesija je pri nas končala po dveh letih septembra 2010 !
Pa sledi: Padli bomo v novo krizo, jaz pa: Kriza je samo za tiste, ki se ne znajdejo! O tem sem že malo pogooglajte pa boste lahko brali enega mojih najbolj branih postov.

Kako in na kakšen način legalno zaslužiti sem že večkrat, sem tudi že večkrat: Če se hočete povzpeti na vrh se morate naučiti hoditi po tleh. Vsak od nas po klinih družbene lestvice začne z minimalnimi plačami in honorarji. Vse kar je več kot 0 Evrov se splača, še vedno bolje slabo plačana služba in boren honorar kot nič. Dokler vam in nam plačilne in kreditne kartice primejo smo kralji sveta. Če smo plačilno sposobni, dobimo brez težav vse radosti kapitalizma:

Popuste, akcije, posebne ponudbe, podaljšane garancije in najnovejšo tehnologijo. Da to imamo, delamo. Navadno poklic, za katerega se nismo nikoli šolali zraven pa še to za kar nam je bog dal talent. Brez šoldov niti partnerstva ne bo, skratka izobčeni smo na rob, da en rečem prepad družbene lestvice če ne delamo. Krizo pa dodatno premagujemo še z nagradnimi igrami, ki nas v najslabšem primeru stanejo znamko. Prijetno je brati svoj naslov v časopisu oziroma ime na internetu. Da banke delajo za nas sem že večkrat pisal. Depoziti in rentna varčevanja. Skratka od krize smo v Sloveniji toliko oddaljeni kot Luna od Zemlje ali nekaj takega. So What? In mene vprašate, krizo je prijetneje premagati v dvoje, čez čas pa tudi v troje. In če nam vse propade, prihranki nam ostanejo, in hitro k tiskarju pa imamo svojo knjigo: Če samo z svojo knjigo žlahto obiščemo bomo preživeli. Tehnologija je tista ki dela za nas. Lahko tolčemo politične in trdimo, d a je Janša in Berlusconi vsega kriv čeprav vemo da so krivi predvsem tisti, ki so volili take skrajne politike. In če pridemo do poveličevanja totalitarizmov vam lahko zagotovim, da v Italiji ni nihče fašist že od od ene ure po zlomu Italije zaradi finančne luknje imenovane Valko Alpino Litorno od 9 septembra 1943 ! Edino poveličevanje, razen redkih izjem v Italiji je Dolče vita. In brava gente. In od skranosti do krajnosti je kriza, tista ki jo tolčemo. Če nismo take mone, da bomo ustrajali pri delodajalcu, ki nam že 5 plač ni dal in ne volili skrajnih politikov, potem je kriza daleč od nas.
Pri naših prijateljih Hrvatih je z skrajno desnico zadevo rešil uskok in socialnim demokratom z koalicijskimi partnerji zagotovil plebiscitarno zmago.

Naš ljudski plebiscit pa nam bo 30 evrov mesečno ki so preko trajnika nakazani za rentno varčevanje.

Kadite? Nehajte takoj, in ta denar varčujte, radi podpirate šank enako, in radi nakupujete brez plana, enako.

Pred finančnim zaplaniranjem vas reši samo plan in multipraktik delo. Pomislite, kar vam zdaj minimalno plačajo, vam bodo čez leta če boste vztrajni in najboljši mastni. Pomislite, z kakšnimi honorarji začnejo Holiwudski igralci in koliko imajo že dve ali tri desetletja?

Od osamosvojitve pa do danes se je naš standard zvišal za več kot 1000 %

Kaj ste lahko kupili z plačami v 90 , 2000 in zdaj? Kdaj je povprečni Slovenec in Slovenka tako hitro zbral gotovino za nov avto ali sanjske počitnice? Seveda pričakovanja mnogih da brez dela bo plača so sanje!

Te pa so dovoljene, jutri pa je nov dan!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !