Predvolilnim maratoncem niti na dopustu ne moreš pobegniti

Kar dvakrat sem šel mimo njih, čeprav bi prvič pričakoval, da v hosti smrek in bukve bodo pustili sobotne izletnike in vikendaše pri miru, pa je ta kandidat za čestitke dvakrat gledal z plakata pa še z kombija. Naslednji dan tik pred odhodom mi niti njihova pozitivna energija in čajček ni pomagala kaj dosti, če sploh kaj.

Hitro se ko spijem čajček poberem na nedeljsko kosilo ker se mi kuhati niti pod razno ne da Pozitivne energije sem si tako v Karavankah kot Julijcih nabral dovolj. Pozitivne? Vsekakor en dan zgodnejši Večerov honorar kapo dol za gospe v Večerovem računovodstvu, take štejejo! Negativne? Oderuške cene trgovcev v turističnem kraju, kot vikendaš se ne dam, zlasti pri tunini, čokoladi in jogurtih. Ne vem kje pri hudiču so dobili ceno 250 Evrov za zimsko bundo ( je zlata ) in vsaj sto Evrov za nič kaj dobre gojzerje. Pa zakaj bi morali vikendaši plačevati turistični davek? Zapravil sem toliko kot ponavadi na računu mi ostaja pozitivno stanje. Sem pa raje kot za pozitivno za sms – zeleni Slovenije.
Ni hudič, da zelena politika ne pride v parlament, se vam ne zdi? Edini so ki so danes pred magistratom zmrzovati zaradi oderuškega zvišanja vozovnic mestnega prometa pozitivnega Zokija. Zoki – vsaj do volitev bi počakal, namesto da si režeš vejo z volilci in volivkami! V novo Goriški mestni občini z računi za mestni promet ni težav. Ljubljana je večja, velikanski pa so njeni mestni dolgovi.

Drugače kaže da z bobu blog vsaj za enkrat ne bo nič, take stvari stanejo, verjetno pa ostaja bobu bob. Največja težava takih gala dogodkov je dobiti sponzorja za tradicionalni lcd televizor. Verjetno pa so Zvone in company preložili zadevo v povolilni čas. Ko se zadeve umirijo, glave politično streznijo, in se končno ugotovi, da Janša res ne bi bil primer za mandatarja. Če bi bil jaz na njegovem mestu, bi se častno umaknil in pustil politične klasičnim meščanskim politikom in političarkam. Janez je sicer toliko kriv kot politična konkurenca, uzurpacijska medijska in nastavljanje njemu zvestih pribočnikov pa stalnica njegove edine želje: Oblasti za vsako ceno! Bodo pa te predvolilne vse politične stranke spravile na golo finančno rit. In nisem daleč od resnice, da boste vsi ki ne boste varčevali in zategnili pasu po volitvah v riti. Politika je fajn stvar za izvoljence ljudstva, 1000 kosov v 8 urah šihta kot velja za vsaj 100 tisoč proizvodnih delavcev ki edini rešujejo državo, saj politika proizvaja samo besede pa je daleč od političnih sanj o vladanju in oblasti. Politika gre v slast ljudstvo pa to plačuje

Je Edi, ki je tak v redi pred leti izjavil:

Sreče ti ne da ne oblast, ne politika, ne sistem, srečo si moraš dati sam. Z finančnim egoizmom, ne potrošništvu in čimveč Evri na računi.

Politiki še računate na ljudske glasove

Pripis k sliki:

www.vecer.com/blog/lordwales

Tam nekje nad Kočo na gozdu, v družbi Ajdovske deklice in Prednjega Prisankovega okna stoletnih macesnov, smrek in ruševja se počutimo kot v raju. Sploh če smo peš. Promet v teh dneh pred snegom čez prelaz Vršič je skromen, največ poslovnega in sem imel kar srečo da mi je nazaj grede pred kočo na gozdu ustavil trbiški gorski vodnik. O Vallo Alpino Litorno ve, pa ga to ne zanima! Pa zakaj bi ga moralo, če je bolje samota Slemenovih jezerc in veličastnega pogleda na simbol slovenske planinske zveze Jalovec, kot hodniki in dvorane tipskih utrdb Val na Vršiču?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !