Bivšemu levemu trojčku trda prede

Ljudstvu pa dragi moji pa ne? Tukaj nekaj ne štima če se lahko tako izrazim. Kako trda prede če samo zares ki zares ni dobil niti procenta glasov ne bo dobival subvencij. Lds in sd pa še naprej.

Kaj pa bo dobilo ljudstvo, če ne bo delalo? Ljubljansko meglo, visoko leteče politične obljube in saj bo. Kaj bo? Pravijo da se nam približuje nova ledena finančna doba. Komaj smo splavali iz recesije. Zdaj pa naj bi plavali proti ledeni gori druge recesije. Spet nekaj ne štima dragi moji.

Pojmo po štacunah, ni ga artikla, ki ne bi bil v akciji, nižan, skoraj vsak artikel pa ima še darilo zraven. Če malo tekamo po štacunah, zaradi trgovske konkurence lahko prišparamo ogromno. Če se znamo izogniti tradicionalnim trgovskim pastem smo kralji sveta.

Pa povejte mi prosim zakaj naj bi imeli na mobilniku internet, če nam tisti doma poceni popolnoma zadošča. Zakaj naj bi nakupovali pri najboljšem sosedu, če nas na vsakem koraku odira? Dobro, diskonti res ne zgledajo kot najboljši sosed, to res ne toda na vsakem koraku prišparamo. Pojem vse te zgodbe o dobaviteljih in kupujemo in bankrotirajmo Slovensko. Kot tisti tuji bankir, ki teži po nakupovalnih centrih, potiho pa zapira balkanske podružnice. Da vam zastonj račun, odere pa pri provizijah. Tako se dela posel in osel je vsak ki pade na te limance. Božična darila? Da se tudi brez njih, zame je najlepše Božično darilo redna plača in redni honorarji. Visenje po lokalih? Tudi brez tega se da. Razen ko niso kakšne obletnice. Ste že kaj bolj oddaljeni od ledene gore vašega finančnega bankrota?

Pri denarju ni čustev, je samo plus in minus. Praznjenje računov je najpriljubljenejši šport ljudstva. Položnice pa rade položijo če ne varčujemo. Imate tv cel dan vklopljen? Imate še vedno katodnega ki ogromno elektrike porabi? Koliko luči imate vklopljenih in koliko izklopljenih? Imate kabelsko ip ali navadno tv? Ste odjavili navadni telefonski priključek? Ste odjavili vse članarine?

Nečemu pa le ostanite zvesti:

Naročnini na večer, časopis z težo. Mi ki pišemo bomo imeli več zvestih bralcev, večer več prihodkov. In honorarji bodo točni. Vse ostalo predlagano pa lahko mirne duše črtate. In ostanite zvesti državnim bankam, Ko tuji bankirji poberejo šila in kopita se boste načakali da boste svoj denar kljub zajamčenim vlogam z strani države dobili nazaj.

Pa vesel Božič vsem kjerkoli ste

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !