Nujno rabim lektorco da mi ogreje premrzle prste

 

Tipkat en meter od vročega radiatorja pri zunanji temperaturi vsaj minus 5 ni prijetno, sploh če te nekdo opozori da se slovenščina piše z malo. Tega do danes nisem vedel, to pa zato, ker nimam časa se učit Slovnico. Sem toliko zaseden, v tem trenutku imam v glavi vsaj tri projekte, ki mi lahko navrgli kakšen cekin na moj trr.

Da sem pri ženskah totalno zvisel, mi je jasno, a poglejmo to z svetle plati: Bi mi pustila vsak Večer blogati, in vsaj 2 uri viseti za računalnikom. Verjetno bi mi rekla,  da je računalniška vdova. Ja kaj pa kompromisi? Ti bodo težki, ker imam še toliko za povedat, pa vsaj za enega električnega avto moram prišparati. Peš se ne pride daleč.

Ker je bil ta komentar namenjen mojemu pisanju pred leti o Tomu Ložarju, omenjen pa je bil tudi Slovenec po poklicu, sicer največji poznavalec Slovenskih filmskih div in Slovenske polke Joe Valenčič. Če me bereta, pozdrav obema, ali pa naj ju v mojem imenu njihovi znanci ki to berejo pozdravijo. Internet je menda v Ameriki iz Slovenije v manj kot sekundi. Me pa malo skrbi Ložarjeva slovenščina, medtem ko je Valenčič zaradi pogostih obiskov v rodni grudi zelo napredoval in lahko rečemo da je postal domorodec.

In če se vrnemo k ženskam, z lektoricami in knjižničarkami ne bo nič, prekomplicirana bitja so to, šlo pa bo z kelnarcami, natakaricami in blagajničarkami. One vsaj razumejo moj aforizem: Če se hočeš povzpeti na vrh, se moraš naučiti hoditi po tleh oziroma začeti pri tleh. Tom Ložar nima več kolumne v Sobotni, me kar ima da bi Alija poklical in se ponudil.  Bi me sploh poslušal? Ker me mnogi uredniki v preteklosti niso sem v dilemi. Bo pa bolje prej začeti krošnjariti pri Tribuni. Sobotna je zelo visoko, jaz pa bolj pri tleh. Sem pa vesel vseh vaših komentarjev, dokaz da me berete, in vesela novica Lady Justine se je pri Totem upokojila in  postala TŠ. Pa zakaj bi po vseh teh letih pisanja politične satire skrival svojo identiteto?

Kulturno peticijo proti premestitvi kulturnega ministrstva sem ponosno podpisal, in zraven imena in primka navedel status: Politični satirik Če z več kot 200 medijskimi objavami to nisem, naj me koklja brcne. Moja odločitev z nekaj let nazaj, da se grem samo še samostojno kariero je več kot zlata naložba. Oziroma zlato pravilo, o katerem zlasti politiki desnice veselo govore. Da bomo dali javni dolg na uzdo in gospodarski razvoj pahnili na nulo je nekako skregano z zdravo pametjo. Tudi državni uslužbenci in penzionerji večajo javno porabo. Poglejte jih pri upokojenskih kosilih pri šparovitih, vse zdravstvene težave zginejo, vse bolečine v kolkih in hrbtu tudi, ko se jim ponudi kosilo za 2 evra. To je lažje razumeti, pa še poje se lahko kot vse umne desne. Oni bi rezali pri revežih, ljudi pahnili na ceste samo da bi bogati bili še bolj bogati.

Kaj se pa njim reže? Bojim se, da bolj malo ali nič. Janša je celo znižal najvišjo lestvico dohodnine. Raji pa pustil oderuških 16 % ! So se naši nonoti za to borili. In če bodo naši državi omejili javni dolg na manj kot 50 % bdp bomo veselo v ramingu ali stečaju.

Že 69 jih je letos razglasilo osebni stečaj, zato pri karticah v nakupovalnih previdno. Ko greste na kosilo, jejte počasi, pa na kašno klopco se medtem ko ljudstvo drvi mimo udedite.

Veliko boste prišparali, še pred odhodom v nakupovalne dobro poglejte kaj imate v hladilniku in ne kupujte ničesar, kar imate. In če ne boste kupili ničesar, kar ne rabite, boste kralj sveta. Trgovska cena je vedno nabavna cena plus davek plus pregrešno visoka trgovska marža. In ne pozabite, da Evro tone kot kamen in so zanesljive valute Ameriški in avstralski dolar in Švicar.

Še bomo švicali, pa Švicarskega standarda še dolgo ne bomo videli. No ja, prste mi je moja črna ljubica tipkovnica nekoliko ogrela, zunaj pa je še vedno pasji mraz.

Upam da je kolikor toliko Slovnično, je pa tista znana iz mojih osnovno šolskih let: Če ni črno je rdeče

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Nujno rabim lektorco da mi ogreje premrzle prste”

  1. jin pravi:

    ‘Da sem pri ženskah totalno zvisel, mi je jasno, a poglejmo to z svetle plati: Bi mi pustila vsak Večer blogati, in vsaj 2 uri viseti za računalnikom. Verjetno bi mi rekla, da je računalniška vdova.’

    Kaj se šele zgodi, ko dobiš otroka? Adijo prosti čas. :) Samsko življenje ima veliko prednosti, le da je na čase zelo osamljeno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !