Zdi se mi

 

Da bi bil že čas za mojo samostojno knjigo, pri kateri bi bil vse sam v eni osebi: Založnik, Producent, Direktor, Menedžer in Piarovec. Teksta je ob vsej skromnosti za vsaj 50 knjig, težava ni ne denar, ne tiskarji, ne volja temveč:

Lektorce! Moških lektorjev nekako ne bi, saj jih lahko iščem z lučjo pri dnevu, več kot 90 % študentov Slavistike je žensk. Edino ta študij da potrebno znanje za lektoražo, ki mora biti kakovostno opravljena, lektorca mora paziti da obdrži slog pisanja in ne spreminja stavčne strukture. Ker sem ljubitelj dolgih stavkov, lahko cena lektoraže doseže več kot polovico proračuna knjige. Težava je tudi v mojih Gorenjskih genih, ki uživajo v gledanju na prihranjeno. Tega na noben način nočem načenjati, plačujem samo z kreditno kartico lektorcam pa je treba odšteti na roke!

Ker imam več idej kot poslušalcev, bo tudi pri mojem samostojnem prvencu popolnoma jasno, da bo več tistih, ki bodo hoteli » Zasebne Izpovedi lady Justine – Smisel življenja je politična satira » Zastonj, kot za 25 Evrov ne cente več ne manj kolikor bo mehko vezana okoli 150 do 200 stranska knjiga klasičnega knjižnega formata stala. Taka je moja cena, pač vzami ali pusti! Pošenkat ne mislim niti ene knjige!

Ker sem še precej oddaljen od tega projekta lahko rečem da ko bo, bo to knjiga kot je Slovenija še ni imela, poudarek bo na mojem drugem humoristično –pustolovskem – za ščepec erotike romanu Moja Mala Kazame – Mon Petit Kazame in politični satiri

Scenarij knjige je v grobem izdelan, kdaj pa knjiga bo še sam ne vem. Vem pa – da če je sam ne bom izdal, je ne bo nihče! Janševa vlada je srečno izvoljena, varčevali bomo kar za 800 milijonov evrov na delavskih plečih, vse bo krasno in jasno, cedilo se bo mleko in med in politični satiriki bomo 4 leta kolikor naj bi zdražala ta vlada imeli zlato dobo. Upam da se bo ta doba poleg številnih nasmejanih in zadovoljnih bralcev in bralk pripomogla k večjim honorarjem. Če politike ne moremo spremijati, jo vsaj pikro zabelimo in kritizirajmo in špikamo tako leve kot desne. In če se je Janša danes pritoževal nad novinarskim 571 kritiziranjem lahko obljubim da bomo novinarji še kritičnejši. Zlasti če bo posegal in uzurpiral medije. Zagotovo ne bomo tiho pa zakaj bi bili? Ker večje politične pravljice kot je današnji izvolitveni govor Janše že dolgo nismo slišali.

Pa ljubi Kranjci sploh veste kaj dobivamo z novo vlado? Hvalil je Korla kot odličnega zunanjega ministra. Ki je ves zaripel eno uro na odboru zalival rožce in sadil diplomatske parole, povedal pa nič.

To je naša politika, ki je ne moremo spreminjati, lahko pa se ob vseh njenih zdrsih vsaj Prešerno nasmejemo. Res je, Minister za kulturo v odhajanju je sprejel Prešernove nagrajence dan pred ukinitvijo Kulturnega ministrstva

Če to ni farsa potem ne vem kaj je

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !