Neznanka

Da so ženske enačba z več neznankami je jasno, manj da nižanje kriterijev samskim moškim lahko povzroči težave. Se pač zgodi, da mimo vas zanese prikupno mladenko, ki zgleda poštena, v kar ni dvoma, dvom pa se porodi, ko da čik v uste.

Ni ravno profesorica na Sorboni več ali manj je kelnarca, pa ni celo monaški Princ padel na čare kelnarce. Da Hollywoodskih igralcev ne omenjam. Omeniti pa velja, dragi moji, da se po barih in bifejih motajo čudni tiči, dotičnega pa najmanj veselijo težave. Ko smo že pri teh tičih, najmanj težav imate če ne zahajate po barih in bijejih, da pa bi bila moja bodoča punca kelnarca?

Teorija z več neznankami, težave na obzorju? Vsekakor sem od tega precej oddaljen, in če bo ostalo pri vljudnostnem klepetu bom več kot zadovoljen. Čeprav po drugi strani, ta punca lahko tudi spleza na višje kline družbene lestvice, čike vrže v prvi koš, celo Slovenščina ji ne dela prevelikih težav.

Če smo preveliki strahopetci, in za vsakim grmov vidimo težavo, ne bo veliko z ljubeznijo, kot sem že preizkusil, knjižničarke zagotovo niso zame. V tem trenutku mi vse skupaj ni preveč jasno, mogoče bo ko bom spet pogledal Little Fockerse! Vsekakor če se hočemo povzpeti na vrh, se moramo naučiti hoditi po tleh. Nezaupanje do vsega, kar prihaja čez odprto mejo je pri ljudeh blizu meje v genih. Teh 14 km kolikor me loči do sosednje države, z katero je samo še administrativna meja pomeni prost pretok ljudi, kapitala in idej. Če so še nekaj let nazaj Slovenci iskali delo v Italiji, se sedaj migracijski tok obrača. V Trstu manjka 10000 delovnim mest, tako da lahko pričakujemo italijanske kelnarce, blagajničarke in čistilke? Tej drugi povojni generaciji materialno ne gre slabo, saj so jim osnovo postavili njihovi starši, vprašanje pa kaj bo z njimi če ne bodo dobili dela ne v Italiji ne pri nas?

Meja ni več, vsaj v Evropi ne, slabo plačana dela nam prevzemajo migranti, boljša pa še vedno ostajajo nam. Trst in okolica,na katerega smo Primorci generacijsko navezani postaja prenaseljen, in migracijski tokovi se selijo k nam. A Večina teh Italijanov z koreninami pri nas bo slej ko prej ponosni Slovenski državljani. Da nam bodo Italijani pozidali Primorsko? Dajte no, tako kot je Primorc navezan na zemljo je malo kakšen drug Slovenc. Ni potrebe, da smo ksenofobični, kakor ni potrebe, da te migrante sprejmemo odprtih rok. Še vedno imam raje, da moja bodoča punca da na skrivaj kakšen čik kot pa da imam štalo Koroške deklice. Če bo šlo tako naprej, bodo kelnarili celo izobraženi.

Ljubezen ne pozna meja, res pa je da sem še vedno oddaljen od tega. Verjetno bom prej imel stalno časopisno kolumno in prvi električni avto kot punco čez mejo.

A statistika pravi:

V Sloveniji se je lani rodilo 23000 Slovencev in Slovenk, V Fjk z dobrim milijonom prebivalcev na približno tretjini ozemlja Slovenije upoštevano premo sorazmerje Italijanske natalitete okoli 10000 Italijanskih državljanov. Kar pomeni upoštevaje površine Slovenije in Fjk gledano Fjk čez 3 milijone prebivalcev na površini Slovenije večjo nataliteto Fjk. Normalno je da je težje dobiti partnerja oziroma partnerico v trikrat manjši deželi kot je Slovenija z samo okoli 10000 novih prebivalcev letno. Fjk je regija Italije kjer se prebivalstvo najbolj stara in je najmanj rojstev v Italiji. Zato je logično, da italijanski državljani iščejo partnerje pri nas. Slovenija je privlačna z manj kaotičnim načinom življenja in primerljivim standardom.

Ko sem bil nazadnje na Občinah bi bil če ne bi odskočil v enem popoldnevu dvakrat povožen

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !