Aprilske misli 1 del O stricih in tetah iz ozadja

Ko smo se takole premaknili dragi moji v april vam ponovno garantiram, da ne mislim brisat z nobenega od obeh blogov niti črke – sem premagal svojo lenobo, in odprl nov direktorij: Aprilske misli, z strici in tetami znajo bit težave, čeprav mi ni jasno, kje sem prej omenjeno pobral. Da nekaj rovarijo šarijo in brvarijo v ozadju, pa pri hudiču meni se od tega ozadja prav nič na trr ne pozna.

Vsakič ko imam listek iz bankomata v rokah, doživim razsvetljenje, pa nikjer nobene ugasnjene luči. Stanje na trr poznam do centa natačno, a banka ki terja svoje mi to stanje za tista 2 evra na mesec zmeša. Bi se mi pa prav gotovo zmešalo, koliko mi je banka do zdaj samo za vodenje računa potegnila iz žepa. A to je kolateralna škoda, bankirji morajo preživet, ljudstvo pa že bo. Bolj kot bankirje pa obvadam prefrigane trgovce, in jih tradicionalno praznično bojkotiram. Pa glej ga hudiča – pridem ta teden z Rikolo pri Šparovitih in plačam 11 centov več kot zadnjič. Še dobro, da so me ogulili samo za teh 11 dodanih centov, koliko bodo ljudstvo je nemogoče izračunati. Če lahko vlada z Misijo nemogoče: Varčevalna 1, 2 in 3 lahko tudi trgovci malce dvignejo marže oziroma ker se to lepše sliši prilagodijo cene. Je pa res, da je Rikola pri šparovitih preverjeno najcenejša.

Komaj danes odprem računalnik, že lahko berem o Cviklovih 21 jurjih. Na mesec ne na leto da ne bo pomote. Popolnoma je vseeno, ali bruto ali neto, Evropo je lahko pošteno sram ker tako v Bruseljski luft meče milijarde Evrov za evro kracijo. A na 100000 teh evro kratov pošteno veča javno porabo, tako da ima gospodarstvo in državne blagajne veliko od tega davkoplačevalskega metanja Evrov v luft. Če si pa spodaj, ti vse kar je zgoraj ne pomaga prav nič, razen računanja koliko stane en otrok. Ker se mi ne da računat, bom še dolgo brez svojih otrok. Otroci so naše največje bogastvo, posebno ko divjajo po nakupovalnih, v bistvu imam srečo saj se je samo enemu uspelo zakaditi vame. Vsekakor pa ne mejte otrok če jih ne obvladate. Če jih sami ne boste vzgojili, jih ne bo nihče. Jih pa res ni vredno imeti če čakate da jih bo vzdrževala država. Pa še o bližajočem krščanskem prazniku: Če ste kaj božji, vsaj malo omejite nakupovanje vsega trgovskega na to temo. Kot sta velika noč in Božič skomercializirana skoraj nimata nič več z osnovnim sporočilom krščanstva v duhu božje ljubezni. Bolj kot odpustki vam pomaga kak evro več, čeprav tudi cerkev plača kakšno položnico, še raje pa ima da jo vi plačete njej.

Kam nas pelje potrošništvo res ne vem več, ko nas vsi ti trgovski bolj rajcajo kot najboljši sex. Sexsat pa se da uspešno tudi z zavrnjenim družinskim.

Upam da bo našo vlado srečala pamet in bo vse bodoče referendume z ustavnim zakonom prepovedala. Mene je že leta 2003 ko sem doživel varčevalno razstvetlenje, in navkljub ljudski da se varčevat ne splača začel varčevat. Ni mi žal!

Cunje pa še vedno mečem iz omare tako da letos ne mislim tekstilnim trgovcem dajati nobenega zaslužka. Oziroma skoraj nobenega.

Pa smo jih razdrli nekaj aprilskih

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !