Aprilske misli 3 del Kdo smo ljudje, ki smo kralji sveta?

Dragi moji – V naši presvetli Kokoški nas ni prav veliko, ki bi že več kot desetletje v Velikonočnem tednu ne zapravili niti centa, Rkc cerkev zapoveduje post, jaz pa se raje mesu odpovem za en teden vsem finančnim guštom. Kartici v tokvinu me rajcata, pa še tistih nekaj evrov gotovine zraven, a beseda ne je en teden zakon. Nimam nobenih težav ne z pobarvanimi pirhi, zajčki in kar je še velikonočne ikonografije ki trgovcem prinesejo sanjske zaslužke.

Moje sanje so pri tleh, saj sem na tleh tudi začel, in dol mi visi molk vseh tistih, ki bi me morali najbolj slišati, saj smo nenazadnje v demokraciji, in brez takih in drugačnih vernikov se vsaka družba sesuje. Molk je zlato, zlato je gnoj je pred leti napisal Kosovel in še kako prav je imel.

Malo pa me vseeno nervira, da znani filozof leve provience ( to ni Žižek ) malce šimfa nad prijaznostjo Večerovih novinarjev. Menda po njegovo so preveč prijazni do Epk Maribor. Bolje preveč kot premalo, saj Večer nenazadnje velja za najbolj prijazen medij v naši dolini Šentflorjanski. Finančne koristi Epk Maribor vsekakor so, nekaj visoke kulture ljudstvu ne škodi. Seveda to stane, a filozofa plača na Mariborski univerzi stane davkoplačevalce. In če se obregnemo na tisto odžagano dekanjo Primorske univerze, mi pri hudiču povejte, kaj ji je bilo treba 3 jurje Evrov v nekaj letih pognati v reprezentančni luft. Univerze kot neprofitne ustanove ne poznajo reprezentance, tako je povsod po svetu, in gospa bi že na začetku morala vedeti da se zabave in seanse z tekočimi zadevami plača vsak sam. To je samo ledeni vrh njene razsipnosti, fakulteta za humanistiko iz leta v leto manj denarja, ona pa intervencijske kredite in pomoči od drugih članic Univerze na Primorskem. Rektor Marušič je udaril po mizi, kdo pa je potegnil kratko je bilo že omenjeno. In kdo bo zaposlil to gospo, ki je z fakultetnimi financami kot zajec z bobnom?

Kravje kupčije so bile in bodo, a vsaj izredni študentje ki plačujejo pregrešno drage šolnine bi morali zahtevati da se vsak univerzitetni evro gospodarno porabi. To da davkoplačevalci plačujejo univerzitetne zabave, mi nekako ne sede. In če se vrnem k nam, kraljem sveta – trdo delamo, še trše šparamo, vsak Evro nekajkrat obrnemo predno ga predamo trgovcem, in težko razumemo Univerzitetne in Epk zdrave.

Šimfat čez Večer pa zagotovo ni zdravo, sploh če si njegov zunanji, nekaj lojalnost mediju, ki te objavlja, pusti skoraj proste roke pri pisanju razen zelo ohlapnih uredniških, velja, zlasti zaradi kolegialnosti do kolegov in podobe ki jo medij ima.

Jaz osebno nič ne šimfam, tiste na planincah multinacionalko bojkotiram, kot vse ostale multinacionalke tega sveta. Slovenija moja Dežela pri Šparovitih je zakonita!

Menda nas čaka Misija nemogoče Varčevalni 3 – Slovenski režiserji in scenaristi imate briljantno idejo, posneti najbolj odbito Slovensko komedijo. Po program je depozitni 5 – nobena varčevalna slana me ne bo prijela, ker država jamči za vse prihranjeno na banki, ne jamči pa če ne vrnemo kreditov.

Menda nas čaka svetla prihodnost, tako svetla, da nas razsvetli ob vsakem električnem računu. Če ste presedlali na prenosnik, ki kuri 40 watov na uro in led monitor ki kuri 20 watov ste največ naredili za manjši električni račun.

Več luči tistim ki nam jo ugašajo

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !