Aprilske misli 5 del zakaj vedno najebejo najrevnejši

Zato da najbogatejši zgogatijo. Dokler so bili levi se pravi Pahor in mag. Rop na oblasti, se ni posegalo v pravice najrevnejših, niti v pravice javne uprave. Ko pa pride Janša drugič na oblast bi rad reprogramiral vse, razen davkov najbogatejših. Niti porodniške mu niso svete! In to za eno ušivo milijardo manjkajočega davkoplačevalskega denarja. Ne bom razlagal, kdo bi moral to milijardo plačati, da se spravi proračunski primanjkljaj na nekaj procentov bdp. Lahko pa namignem, da je eden od tistih, ki bi moral poravnati prej omenjeno rekel da ne ve zakaj je kriv.

Janša bo pač dobil štalo, stavko, pa še agenti sove se mu bodo spuntali. Zato draga vlada počasi da ne bodo spet predčasne. Drugače vse v najboljšem neredu, pri Afganistanu ne bomo rezali. 21 let smo že na svojem, a takega varčevalnega spiska nam ni ponudila nobena oblast do aktualne. Pahor se je utrudil z penzijsko in delovno reformo, ki mu jo je spodnesla poleg levih sindikatov ravno ta vlada ki naj bi varčevala na plečih revežev.
Pa razumi to kot hočeš, in hiti spet na banko spet še eno varčevalno podpisat, ker so edino banke varne pred varčevalnim cunamijem. Te dni sem računal, kolikokrat mi je diskontni prodajalec tekstila v manj kot letu dni poslal dobropisov in popustov. Ker mi varčevalna vlada ne more nič vzet, mora mi dat nazaj vso dohodnino od honorarjev, ker je od plače ni več, sem miren.
Samo na socialo ne grem pa makar je zlata.
Tista je najboljša:

Zaradi Kurnika, ki ga je gurs ovrednotil kot stanovanjsko hišo je družina zgubila dolgoletni edini vir dohodka:
Socialo!
Tistih 20 kur in dva zajca Gurs hvala bogu ni ovrednotil.
Zato je skrajni čas da se neha afne guncat z tem stanovanjskim, ki nam je požrl milijarde davkoplačevalskega denarja. Naj Gurs sreča pamet, vlado tudi, od teh varčevalnih ne bo nič ker bo ustala Slovenija. Zakaj poslanci ne varčujejo, jurja neto plače je več kot dovolj!

Pa zakaj bi morali najrevnejši in srednji razred plačevati pufe naših tajkunov, ki so poleg kreditov pozabili plačati še davke državi?

Vir:
www.siol.net

Predsednik republike Danilo Türk je ocenil, da predlagani varčevalni ukrepi nalagajo preveliko breme socialno najšibkejšim in da je treba najti pravičnejšo razporeditev bremen.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !