Aprilske misli 9 del O visoki družbi in prevelikih čevljih

Da si visoka družba skozi stoletja vedno obuva prevelike čevlje je jasno, a kaj ko na družbeni sceni vedno vedri, oblači in kroji. Pa ji ta kroj prisoji? O njih poslušamo, beremo in se zgražamo vsak dan – medtem ko popijem en čaj ali kofe oni kar ljudstvo govore?

Pa je vse res? Dokler se jim na sodišču ne dokaže, so nedolžni. Ne poznajo krivic, največkrat se te krivice dogajajo onim ki jih gledajo od spodaj. Do bogastva, ugleda in moči v družbi pa vedno na isti način – z kapitalom, manjšina pošteno, večina nepošteno, a kje si bil dragi revež ko smo mi privatizirali, tajkunizirali in lobilizirali.

Seveda je ljudstvo po svoje vsaj malce krivo za njihov uspeh – ker ne zna reč če plače ni od nikjer pubi vsedmo se dol! Da mora tudi ljudstvo udarit po mizi in si izbojevat svoje delavske pravice je jasno, kakor je res da pri lumparijah visoke družbe nimajo nič zraven. A namesto politiziranja in vsesplošnega zgražanja je potrebno nam ta spodnjim poskrbet zase, ker oni tam zgoraj ne bodo. Ker nas za nepoštene takoj pred organe sodstva je bolje na pošten način. In ne čakati da bo kaj padlo z ljubega neba. Kdor dela za visoko družbo, ne dobi plačila je edina pomoč čim dlje od njih naj druge mone delajo zastonj za njih. Imamo tajkunski blues, ljudstvo razen manjšine ostalo brez bluz pa nam naša politika še vedno bluzi in sadi rožice. Vsi so isti, levi in desni, ko nam poskušajo prodajati sanje. A kaj ko jih na veliko uživajo samo oni. Vsaka oblast, politika in visoka družba nam jemlje, a imamo rešitev – samooskrbo. Tistega kar pridelamo na svojem vrtičku, njivi nam ne more vzeti nihče, še najmanj pa visoka družba.

Drugače pa kaj nam manjka, naš standard je še vedno Evropski, Mercedes pa že dolgo ni več statusni simbol. Visoka družba se je začela odpovedovati mobitelom, saj so tako in tako vedno na naslovnicah medijev. In ker je pomlad in pomladni dež tukaj, je čas za razmislek o naših zaobljubah za spremembe. Te pa se zgode, če najprej spremenimo sebe, visoke družbe ne bomo.

Je pa res, da precej pogreje da se aktualna vlada trudi za raj najbogatejših, srednji sloj in reveže pa pošilja v pekel. Smo se za to borili – izborili pa smo si turbo kapitalizem. In na smetišče zgodovine poslali pravno in socialno državo. Trda nam prede, to vemo vsak dan, ker če ne bomo šparali nam niti bog ne bo pomagal. Pomagat si bomo mogli sami. Ker nas čaka razsvetljena prihodnost, bo zabava ljudstva še vedno sex ki nič ne stane dokler ne pridejo otroci. Glede natalitete pa lahko rečemo da je krepko čez gospodarsko rastjo, kar pomeni da nam ne gre slabo.

Mogoče pa sede ravno to, da smo mi ta spodnji v soju svojega potu in trdno stopamo po svoji poti. Pa še do zakonov in postave smo lahko mirni. Saj znamo dobro krmariti med visoko družbo in zapravljivo državo.

Pa še sonce je spet posijalo

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !