Aprilske misli 10 del Demontaža pravne in socialne države

Dragi moji – lahko bi napisal na to temo zajeteno, pa bom bolj vitko. Skratka gre se za politični obračun pri o.k. Grosuplje. Tokrat ga niso najebali samo Romi, temveč vsi, ki nimajo za potico. Pa menda je te po besedah našega največjega demokratičnega protagonista dovolj v smetnjakih. Tam namreč primanjkuje kruha.

Kruhoborci, najšibkejši, najrevnejši itd – vsi ti naj bi plačali dolg enega samega našega tajkuna. Tudi legende zamejskega novinarstva, ki velikodušno delajo za narodov blagor desetletja. Ne bomo rezali samo pri porodniških, velikih družinah in kvaliteti javnega šolstva, temveč pri mizernih honorarjih za Športel in Odprto mejo. Ne samo, da so tovrstne oddaje na valovih tv Koper dodobra odprle mejo in ponesle športne in ostale Slovenske legende onstran meje v medijske orbite, da se o njih sliši glas in slika v vse kotičke Slovenije, tovrstne oddaje so ene redkih medijskih ki so izobrazile novinarske talente, ki drugače ne bi nikoli uspeli.

Igor Malalan in njegov kolega urednik Odprte meje sta že vredna toliko medijskega dostojanstva, da se z njima ni treba igrati kravjih kupčij glede in okoli avtorskih pododb. Zakaj ne bi smele biti na tv nacionale mi res ni jasno, ker tv rtvslo ni proračunanski porabnik, temveč avtonomen in neodvisen medij v lasti države. Celo banana republike ne vržejo na cesto neutrudne ustvarjalce programa, pa bi vi 20 let viseli v studiju radia Koper ob ponedeljkih zvečer kot Igor Malalan. Namesto brezplodnih sestankov, izredne seje programskega sveta in prebiranja banan na vladi je čas draga vlada za streznitev oziroma to go. Dost je te banane republike! Naj bodo pač spet predčasne, naj pride kdorkoli, razen Janeza. Eno leto nazaj ruši Pahorjeve varčevalne, sedaj pa varčevalni cunami. Jebat je treba najšibkejše, predvsem tiste ki požrtvovalno visijo v studiju 20 cel večer ob ponedeljkih in poleg tega so ure na športnih tekmah kot Igor Malalan. Za honorar v višini ene večerje!

Dobro, je proračunski primankjaj, a kaj bo teh piškavih 2 milijard Evrov napram vsemu, kar se je pri nas nakradlo tajkuniziralo in privatiziralo. Nikome ništa bi rekli naši nekdanji državljani južno od Kolpe. Več kot čudež je, da so Janez in company pozabili na nas zunanje medijske, ki neutrudno za medije pišemo leta. Mi lahko podpišemo avtorske, Igor Malalan in še nekaj 100 novinarskih kolegov pa res ne? V čigavem imenu, saj rtv prispevek plačujejo državljani in državljanke te ponosne države, in nikakor ne vlada.

Stavka javnega sektorja je tukaj, dolga bo in nepopustljiva. Vlada bo
slej ko prej šla v ramingo, nove predčasne, dobili bomo tehnično vlado, ki bo upam znala prisluhniti malim ljudem in obdavčiti kot je treba najbogatejše. Kdor ima, ta naj rešuje državo. Revež je ne more pa če se ne vem kako trudi.

In upam da bo bodoča tehnična vlada pomahala z palico in korenčkom Eu birokratom in svetovnim finančnim policajem? Pa si res ne želimo usode Haitija in banane republik?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !