Aprilske misli 11 del O Lunatikih in laureatih

Če se prav spomnimo, so pred leti Miloševič in njegovi pošiljali Srbe v Honduras, dan danes pa naš vrli Janez ne pošilja upornih sindikatov proti vladnim varčevalnim na Luno, temveč jih sprašuje če so od tam prišli.

Bolj težko? Preverjeno so vsi rojeni v Sloveniji, Slovenija pa je kakor je znano kot ves planet zemlja oddaljena od Lune tistih 300000 km. Ne bi bilo bolje, da bi Janez in njegovi bolj verjeli v ljubezen kot v varčevalne, ki nas utegnejo spraviti v pogubo. Who cares tiste 2 manjkajoči proračunski milijardi so mala malca, pa ne dajmo da nas Svetovni finančni policaj pomalca zaradi tega drobiža.

Ne vem kolikokrat povedano Slovenija ima enega najnižjih javnih dolgov v Evropi zato Janez in company počasi. Počasi pa je kot znano najdlje pride. Politika pa je kot znano povsod po svetu najmanj priljubljena zadeva, sploh pa pri naših sosedih Italijanih ki imajo dovolj bunga bunga politike. Bo politika namesto nas delala? Malo verjetno, če sami ne bomo ne bo nihče. Zato dragi Janez namesto o varčevalnih o novih delovnih mestih, naložbah in višjih davkih za najbogatejše. Pa kot so sindikalisti ne vem kolikokrat povedali: Proračunski primanklaj naj vrnejo tajkuni, saj niso niti prispevkov ponižanim delavcem plačevali. Da en omenjamo njihovih tajkunskih nikoli vrnjenih kreditov.

Če pa malce parafraziramo tisto znano Janezovo, da nas je humanistov, sociologov in novinarjev preveč, ne bo držalo. Kako preveč? Je ponudil kakšne argumente za to izjavo? Pa da nimajo ljudje iz Slovenije z temi poklici v tujini nobenih možnosti za zaposlitev. Tudi ta ne bo držala. Večje kot pri tipičnih emigrantskih poklicih, za katere ni treba diplome. Bolj dobro upravljanje štila od metle ali zidarske šafle. Ja tako je z politiki, radi solijo in popoprajo, lahko pa naredite mali test.

Če imate diplome omenjenih poklicev, pošljite Cv na tuja podjetja, inštitucije in ustanove. Če ste uspešni kot publicisti, novinarji, prevajalci se bodo zlasti tuja podjetja in medijske hiše greble za vas. Na obmejnih italijanskih časopisih so laureati z znanjem Slovenščine poleg Italijančine iskani. Ni malce bedno, da nas eni in isti politiki kar naprej podučujejo kako in kaj? Pa kaj ve obramboslovec o humanističnih poslih? Če bi ga recimo milijarderka Rowlingsova poslušala bi se še vedno zastonj grela za eno kavo v tistem baru kjer je začela pisati prvi del Harija Poterja! Pa ga na srečo ni!

Sam pa že od septembra 1985 dokazujem da je dela v novinarstvu tudi brez diplome več kot dovolj. Časopisi ne morejo iziti z praznimi stranmi, in specialne vsebine ki jih redni nočejo pisati ker imajo rednega štofa preveč pokrijemo zunanji!

Škoda, da naša politika ne napoveduje še vremena. Če ga bi bilo kar naprej spremenljivo. Se vam en zdi da naša zarjavela politika potrebuje spremembe!

Še o medijskih rumenilih:

Vsekakor zanimivejše branje kot politično nategovanje na suho

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !