Aprilske misli 15 del Odločilni dnevi – še niso odstopili?

Dragi moji – naš Janša nam pridga, da nas čakajo uravnoteženi odločilni dnevi? Ni dvoma, da mu ne bi verjeli, ker poleg uravnoteženja javnih financ in rebalansa proračuna isto velja za naše čedalje bolj vitke osebne finance. Ker finance niso flance, niti se jih ne da raztegniti kot čigumi, ali napihniti kot kondom nam bo trda predla. Jamra da opozicija ni za. Partnerstvo.

Pa bi vi šli v partnerstvo, kjer bi bili slamnata nevesta? Jaz že ne, večina vas pa prav tako ne. Pa smo povedali bisto Janševine, kot se je pokazalo bistvo Pahorjevine. Isto sranje drugo pakovanje. Vse se da lepo spakirat, popredalčkat in pomest pod preprogo.

Seveda si stari komunisti leta 1985 ko je bi Šurčev Matej še z preiskovalnim novinarstvom neobremenjen študent novinarska in več kot sposoben šef enega zadnjih planinskih taborov na Uskovnici niti v sanjah niso predstavljali, da bo 27 let kasneje skupaj z Blažem Zgago
ki ni nikoli od bliže spoznaval fdv oziroma študij novinarstva vodilni preiskovalni novinar na področju orožarskih afer 21 let stare države.

Odprodaja, Preprodaja in Prikrivanje v imenu države. Ko so stare babe za železno zaveso pulile rdečo peso in je naš vrli Janša še hodil po poteh Tita in Avnoja so naši in hrvaški politiki pripravljali teren za orožarske posle. To je bisto sporočila najbolj kontroverznih preiskovalnih novinarjev našega časa.

Kaj pa prihodnji? Če odmislimo nekoliko rdeče obarvane prvo majske praznike nas čaka črna prihodnost. Tudi če jo slikamo z nem vem kako svetlimi barvami. Naša politika je prebarvana, ljudstvo pa prineseno okoli. In krivi niso, dokler se jim krivda ne dokaže.

Zanimivo da noben medij danes vsaj na prvih straneh ni pokazal nikakšnega zanimanja za vrhunec dnevov knjige oziroma knjižnične nočne more 23 aprila. Spet se je ob tradicionalni 11 uri zbrala pasja procesija Goriške elite, Maček in Dumančičeva in radijski kolega oziroma kolegica so spet snemali za arhiv ker tovrstnih seans nihče ne gleda in posluša.

Na banki zanimiva debata z informatorjem, ki ni imel pametnejšega dela zakaj Poštna banka ki je del Nkbm računa nekomitentom v primeru če je bankomat njihove banke v kraju kjer je pošta oderuških 85 centov za dvig magari 1 Evra

In Obiju z blagajničarko rojeno kakšno leto pred padcem Berlinskega zidu zanimiva debata o čudovitih socialističnih časih.

Zdaj so čudoviti kapitalistični časi

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !