Aprilske misli 19 del Stanovnikovih 7000 Evrov na mesec

Če je verjeti poročanju Spletnega žurnala ( še enkrat preverim če sem prav prebral ) potem lahko rečem da smo mi ta spodnji vedno bliže peklu. Pustmo stat, ali je simpatični in ostri star gospod, državnik in borec do tega denarja upravičen ali ne, toda povejte mi kako ne morem pri vsem stiskanju in varčevanju obdržati enega vijoličastega na Evrskem delu računa več kot nekaj dni?

Stanovnik pa dobi skoraj 4 vijolične neobdavčene borčevske na mesec? Se še spomnite Toševih besed na zadnji podelitvi blogerske nagrade bobu blog kako bi z veseljem vzel Pahorjeve 3 jurje ( z katerimi ne more preživet ) in z njimi rešil vse finančne težave družine in še nekaj bi ostalo, tista 2 evra pa dal za dobrodelne namene!

Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, pa tista Stanovnikova o pravičnejšemu porazdeljevanju bremen. Ni edini z tako penzijo, je ne nazadnje del Slovenske elite, med drugim: Skoraj 1000 Slovenskih novinarjev in novinark guli mesec z tipkovnico in terenom za okoli jurja neto ali še manj pa se nič ne pritožujejo kot kolegi pri Primorskem dnevniku v Trstu!

Pravice ni, borbo smo izgubili. Ob vsem tem socialnem cunamiju se človek res lahko vpraša, v kakšni državi živi? In ob vsej nenačelnosti Slovenske politike: Naš največji social demokrat z velikim posluhom ( in manj dejanji ) Pahor bo pobral šila in kopita in za predobro plačo v Bruselj. Kako se že glasi tista predvolilna Sd pred sanjskimi volitvami 21 septembra Odgovornost za spremembe? Ma kakšne spremembe, če najebejo v tej državi vedno najšibkejši? To parolo smo pozabili kot Janševe govore po poteh Avnoja?

Če hočete sebi dobro se ognite socialnih kot hudič križa. Prav nič ne bodo šnofali po mojem osebnem premoženju in seštevali koliko imam. Glede svoje penzije pa lahko rečem da ko bo čez dobrih 20 let da bo tako vitka kot slamnata nevesta. Bojim se da bodo celo časopisni honorarji večji. Pa če sem iskren mi teh Stanovnikovih 7 jurjev dol visi. Naj jih ima, zaslužil si jih je, čeprav vas je ogromno, ki temu oporekate. Jaz sem nevtralen kot Švica. Toda še vedno bolje skoraj 2 jurja Borčevske kot Domobranske. Menda ta država ne bo dajala penzij poražencem in kvizlingom 2 svetovne vojne?

A ker nam življenje delajo lepo majhne zadeve, posebno še srčne sem dobil majhen nasvet kako napredovati pri sprehajalki v moji bližini: Povabi jo na kofe in bo šlo naprej.

A kaj ko mi ta spodnji težko razumemo one ta zgornje

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Aprilske misli 19 del Stanovnikovih 7000 Evrov na mesec”

  1. Anastasia pravi:

    …….. se bojim, da jih bo, oz. jih že…..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !