Aprilske misli 71 del V senci je vedno prijetno

Dragi moji – težava je samo v tem, da ti družbo delajo samo senilni in demenčni upokojenci, no ja vsi ki se sprehajajo po parkih niso v tem klubu, zagotovljen pa imaš popoln mir.

Tale park v bližini Kitajske trgovine na polovici ulice Terca Armada v Gorici ( Italija ) je zagotovo že visel boljše čase, kot jih je Italijansko gospodarstvo, ki je zdaj več ali manj v ramingu, kar pa brca sliši na razne Mc in baby mame. To ne bo nikoli propadlo, kot vse državne v tej vzhodni Goriški enklavi.

Pač je šel mimo tam nekje blizu 80 tih, z obveznim čikom v ustih, vse kar je spravil iz sebe je bilo: » Stay bene? » »Tutto bene » se je glasil odgovor, saj v senci je vedno prijetno, in pri tem je ostalo. Pač redni ponedeljkov odklop, ko poslušaš samega sebe in mi je obisk žlahte 40 km proč nočna mora.

Sta pa mi dan zagotovo popestrila Leonardo Pieraccioni George Clooney, zagrizeni filmski legendi, Leonardo bolj v ženskih vodah, Clooney pa vedno rešuje svet – kaj pa ima koza zraven mi ni priveč jasno. Iz Norveške mi ravnokar sporočajo, da life is good, pa kako pri hudiču je dober, če so moja edina družba ko grem ven upokojenci?

No ja skočil sem še v edini Goriški Mcdonals, požrl sem svoje levičarsko prepričanje, češ da multinacionalk ne bom podpiral, a prva poletna vročina me je dodobra zdelala. Zato je tistega pol litra ledenega čaje, ki v diskontih cel liter in pol stane mogoče nekaj 10 centov, pri Amerikancih pa cele oderuške 2,40 Evra. Plačal sem seveda z kartico, ki si jo tipično po Ameriško ustavil v režo pos terminala čisto sam. šparajo na vsakem koraku, pa mi pri pri hudiču povejte kako se lahko opravlja malo potrebo če nad tistima dvema pisoarjema ni nobene prižgane luči? V sosednjem prostoru je že a se ugasne takoj ko zapreš vrata. Kakšen papir za umivanje rok lepo vas prosim nekakšen high tech sušilnik ki ti malo prepraži roke če jih hitro ne potegneš ven.

Glede Lidla v Italiji rečeno jemljejo samo debetne kartice, Pri nas pa vse. In dol mi je viselo če je vrsta za mano čakala tiste 2 minuti ko sem v rudzaku brskal za kovanci ker nisem mona da jim bom plačeval z debetno kartico. Sem si pa privoščil Kozji sir 20 dek za manj kot dva Evra.

Ko sem šel jest k šparovitim sem zvitim Bricem, ki na uhodu prodajajo češnje in jagode povedal odkrito da odirajo. Bi sem tako odkrit, da je tista nekoliko preveč razkrita študentka ostala brez besed.

In glede tiste barake od Italijanske policije na bivšem Šempetrskem bloku: Odprta vrata so provizorično zaprli z žico in nekaj cveki. Pa ne da berejo moj blog?

Dokaza oziroma povratne informacije nimam nobene, zagotovo pa ga berejo razne piar službe, sem pač politični bloger. In politične piar spremlja zlasti ministrski. Pa ne da preveč šimfam čez državo.

Pa smo jih še nekaj razdrli, bolje o tem, kot o Pahorju, jaz sem svoje povedal, generalno pa bo povedalo ljudstvo. BI bilo pa nekako čudno, če ne bi sina šivilje iz Šempetra pri Gorici podprl, ker od tistega aktualnega predsedniškega Ljubljančana ne bo veliko razen protokola in lepih besed.

Pahor vsaj z imenovanji veleposlanikov in mandatarjev ne bo imel težav, pa kakšen ljudski predsednik države je ta Turk če ne more v drugo kot je Jankovič ki je bil relativni zmagovalec predčasnih v prvo zvisel predlagati Janše za mandatarja.

Kdo se boji lastne sence?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !