Aprilske misli 75 del O Mobilnem internetnem roamingu in lepi Slovenski besedi ne

Lepo je reči ne, dragi moji, večkrat kot to naredimo, bolj globoko se nam bodo bankirji klanjali ( zaradi presušenih trezorjev je vsak rentar in depozitar zlata vreden ) pravzaprav zaradi tega hudiča od mobilnega gsm interneta nimamo nobenih težav, če uporabljamo najcenejše funkcijske mobitele, ki stanejo nekje od 15 do 25 Evrov.

Nobenih blokad in izključitev internetnega roaminga, nič nam ni treba narediti, nikamor nam ni treba teči če ne moremo brez interneta, nam zelo pomaga stric wifi in teta tablica. Bojim da so celo kosila v dragih restavracijah dražja kot najcenejše tablice, v kratkem jo bomo popolnoma opremljeno z stric Google aplikacijami ( no ja malce Google spremlja wifi in kar je takih reči, a nič skrbet, to je dobro, ker nam bodo pač na internetu vrteli oglase, ki so nam všeč in v trgovinah, ki so nam blizu, a to nas ne bo če ne bomo kupili ničesar stalo nič ) kupili že za manj kot 50 evrov.

Base tablica, internet kjerkoli, ker je brezplačen wifi za vsakih voglom in na vsakem mestnem trgu, v vseh športnih trgovinah in Mcdonalsih, 0,3 mp fotoaparat in kamera, najcenejši zunanji disk in Google maps in seveda mp3 player, predvajalnik filmčkov in aplikacija za vreme in novice. Ni treba dodajat nobenih aplikacij, ker to pomeni večjo kontrolo Googla, imamo pa E pošto preko brskalnika kjerkoli.

Koliko nas to stane? Nič ne stane, verjetno pa ne gremo na dopust da bomo igrali igrice ali pisali. Če gremo pa po ulicah mest samo pritisnemo na Google maps in lokacijo imamo takoj z vsemi ponudniki, če smo v tujini pa še Google stret view. Tablico lahko brez težav uporabljamo kot hiter pregledovalnik jpg slik. Na dopustu lahko v naravi brez težav pregledamo nekajletne spomine.

In res mi ni jasno, zakaj je treba plačati pogoltnemu mobilnemu operaterju 1000 evrov za gledanje risank preko yuotube in 2000 evrov za internetni radio, če ga imate na tablici wifi zastonj, samo internet radio vtipkate z virtualno tipkovnico in Google poskrbi za vse. Za take strice in tete v ozadju sem vsekakor da, če pomislim da so te tablice zrušile monopol Billa Gatesa. Android in Google seveda, in no name Kitajski proizvajalci. Do 32 gb pa naj bo mini sd in usb ključ nobenih težav.

Lepo vas prosim 70 aplikacij v pametnih telefonih. Bodite pametni in tega hudiča ne kupujte. Pozabite na fotoaparate in kamere v mobilnikih, pozabite na internet na mobilnikih, rabite funkcijske mobitele za klice in sms. In nič več. Pogoltni mobilni operaterji bodo še vedno imeli dovolj in preveč.

Tablica da, ko se gibov prstov navadimo zadeva odlično deluje. Tablice ne samo da so zrušile trg nizko cenovnih pametnih telefonov in Finsko Nokio spravile na kolena zrušile so tudi trg digitalnih okvirjev za slike. In bodite pametni in kupujte no name tablice, res ne vidim potreba da bom da i pad plačeval najmanj 5 več.
Trg nizko cenovnih digitalcev pa več kot uspešno ruši nemško Kitajska Praktica. Praktično neuničljivi digitalci, celo padec na beton z nekaj praskami prežive brez težav.

Zakaj bi plačevali več, če lahko plačamo manj, in predvsem ko pridemo z dopusta, nobenih nadležnih računov. In pomislite, kaj vse si za jurja ali dva Evrov lahko privoščite.

In ko ste na dopustu zažvižgajte Wifi in če tablica ni za to, prvega soseda povprašajte po geslu, in težav ne bo. Najcenejši ruterji za 30 Evrov imajo če ni ovir domet 300 metrov.

Ni tako težko reči ne

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !