Aprilske misli 77 del Z rdečimi zvezdami za Novo Evropo

Dragi moji – nekaj je hudo z našo » najboljšo » vlado, da strelja take kozle. Zver sicer pravi, da ustava pravi da so simboli bivše Juge nezakoniti, a ker ustave nisem prebral mu ne verjamem. Piše v naši ustavi da je poveličevanje kakršnih koli kolaborcionističnih veleizdaja države?

Zlasti zavedne Primorce in Primorke bo gospod Zver in njegovi plavo rumeni težko prepričal da so rdeče zvezde sporne. Sporna je ideološka naše vrle vlade, ki če mene vprašate, nikakor ne zasluži da vlada. Če pomislimo, in malce premislimo, zato da je Primorska svobodna in 100 % Slovenska so zasluge zgolj in samo v Partizanski vojski, Titu in tudi komunistom ki so se borili za najvišji ideal – osvoboditve Primorske izpod Fašistične okupacije in preostalega dela Slovenije izpod Nacistične in kolaborantske.

Praporščaki z rdečo zvezdo borčevske organizacije bodo na proslavi dneva državnosti, pa če se z tem vlada strinja ali ne, povabil jih je Ljubljanski župan Zoki. Ki premore več politične pameti in povezovanja kot vsa koalicija, ki v glavnem razdvaja in deli ljudstvo na naše in vaše.

Pa menda si naši nonoti, ki so se vsaj 4 leta skrivali po gozdovih in junaško borili proti 10 močnejšemu okupatorju zaslužijo nekaj spoštovanja, se vam ne zdi? Zato bo Primorska na proslavi dneva državnosti še enkrat ustala, da se gospodu Janši in njegovim pokaže, kdo je osvobodil to državo. Bojim se da med člani Prve Slovenske vlade, ki je imela ustanovno javno sejo 5 maja 1945 v Ajdovščini ni bilo niti enega domobranca, enako pri osvoboditvi Ljubljane in razorožitvi Jugo vzhodne Nacistične armadne generala Leara v Topolšici, kakor v vseh preostalih Slovenskih krajih. Če bi čakali domobrance se pravi kolaborante bi bili danes razdeljeni med Italijo, Avstrijo in Madžarsko, mogoče bi Ljubljana z okolico ohranila avtonomijo, toda Slovensko danes ne bi govorilo niti pol milijona prebivalcev.

Nob in Tito sta nam zagotovila svobodo, dostojanstvo, standard, službe, brezplačno šolstvo in zdravstvo, prihodnost – in zato nam vsem ki smo razmeroma dobro živeli v prejšnjem gnilem socializmu noben Janša in Zver ne bosta ideološko prala možganov. Ne rečem, da so bili vsi dogodki komunistične oblasti po vojni pošteni, nekaj jih je vsega obsojanja vrednih, kakor tudi domobranskih, toda borcem praporjev in dostojanstvenega nastopanja z njimi na državnih in ostalih proslavah ne bo vzel nihče. In pika. Pa dol mi visi, kdo je šef odbora za državne proslave, Janševi ljudje ne odločajo več o ničemer. Ker jih poslušajo samo njihovi verniki. Kakor noben resen časopis v tej državi ne objavlja nobenih komunikejev vladnega urada za pranje možganov.

Namesto tistega Anžeta bi tam lahko bil zadnji piarovec zadnje komunistične vlade komunistične Poljske minister Urban. In res mi dol visi, kašne težave imajo Janša in njegovi.

Ker ta mandat je njihov zadnji. Sicer niso krivi, da gre gospodarstvo te ponosne države v ramingo, toda kozle pa vseeno streljajo. Zlasti okoli proračunskih penzij.

Pozabljajo pa, da so z najnovejšimi ideološkimi zgubili najmanj 100000 sredinskih volivcev, in da vse Titove in marksistične knjige po knjižnicah gredo množično v izposojo.

Janševih Premikov in Okopov pa ne bere nihče več. Ker preprosto v teh dveh političnih spominih Janše ni kaj brati. Vse je bilo povedano 5 maja v Ajdovščini v dvorani prve Slovenske vlade.

Volitve pa bodo še in na njih ne radikalni levičarji ne desničarji nimajo nobenih možnosti

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !