Aprilske misli 79 del Homofobičnost po Bovško ( vir Siol.net ) ali smo levičarji na Bovškem dobrodošli

Ta je močna, čeprav se po besedah odgovornih za turizem pri lto Bovec gre za tiskarskega škrata, ki ga po poročanju Siola niso odkrili reci in piši kar pol leta. Če bi se to zgodilo resnemu ali lahkotnejšemu mediju, bi letel cel uredniški odbor. Pri lto Bovškem sicer pravijo, da je šlo za nenamerno napako toda to dejstvo ne popravi moralne škode homoseksualno usmerjenim.

Take so pač na Bovškem, se ni za čudit da si je Bovško občino izbral za svoje stalno domovanje naš vrli premie, ki ga motijo rdeče zvezde, domobranci in kolaboranti pa prav nič. Sedaj me razumete, zakaj me na Bovško ni. Že pri tistem Bovškem oštirju na neznani lokaciji v Bovcu leta 2004 se je zaplezalo, pa nisem hotel nič drugega kot postrežbo, ta drugi na neznani lokaciji pa je bil profesionalno neetičen z gostinskimi štosi.

Kako da se take zgodbice v liberalni Kranjski gori ne morejo zgoditi, celo domačini, ki so večinsko desno usmerjeni so korektni. Ta Bovec pa kar naprej polni rubrike resnega tiska, od tistega bivšega nesrečnega referenta Bovške občine ki je poklanjal svoj in Bovške občine denar Nigerijski mafiji. Pa do prej omenjene najnovejše zgodbe.

In če se vrnemo k današnji proslavi dneva državnosti na Kongresnem trgu na zahodu nič novega. Kljub temu da je proslava repriza tiste prve iz leta osamosvojitve 25 junija 1991 ostane vladni ne rdečim praporščakom z grenkim priokusom. Moralno škoda sta sicer popravila Zoki in Virant, slednji je celo povabil praporščake Nob, častilcev generala Maistra in društva Tigr v državni zbor.

In če se vrnemo k Bovčanom, koliko zdravo je v Bovških gostilnah, kjer sede domačini, zdravo razglašati levičarske pogled, in kakšno močno reči na račun Janše in Sds? Ker je prepričane najtežje prepričati, da ni edine in iste resnice, temveč da živimo v pluralni, svobodni in demokratični družbi, osebno vsem javno levim političnim predlagam
da se Bovca in okolice izognete kar se da na široko. Ker z Bovčani ni zdravo češenj zobat. Če se ti v treh urah v dveh Bovških gostilnah zgode dve nelagodnosti potem je bolje tja ne hoditi.

Vzrok da so pravi Bovčani tako konservativni je v veliki oddaljenosti Bovške od liberalnih centrov. In dokler bodo domačini trdili da je vsega kriva država ne bodo daleč prišli.

In ne pomnim, da bi katera koli leva stranka ali združenje imela na Bovškem kakršen koli dogodek. Bovška je za levico izgubljena regija.

No ja homofofobična napaka je popravljena, moralna škoda pa zagotovo ne. Si predstavljate parado ponosa po Bovških ulicah?

Jaz ne kot mi ni jasno zakaj ves ta vladni cirkus glede in okoli nekaj rdečih praporščakov. Kot da ne bi imeli v naši dolini šentflorjanski večje težave. Seveda bomo nove prospekte in popravke slavnega Bovšega piktograma plačali davkoplačevalci

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !