Aprilske misli 81 del razgiban začetek medijskih kislih kumaric

Za to sta nedvomno poskrbena najbolj črna protagonista naše politike: Kardinal Rode in eden najbolj perspektivnih bivših mladih komunistov po poteh Avnoja Janez Janša: Odločila sta se za don kihotski boj proti rdečim zvezdam, pa ne mislita na to da je med temi rdečimi zalegami kar nekaj pekočih rdečih meduz.

Skratka politična folklora ki ne preseže običajnih šankarskih razprav o belih in rdečih. Gledano skozi kozarce belega in rdečega. Prej omenjenima protagonistoma v dobro štejemo, da se gresta ta ideološki boj pri polni zavesti in trezna, drugače pa ga kronata in streljata kozle da je hudo. Vedno pozabljata, da se vedno znajdeta v napačni državi, na napačnem mestu in ob nepravem času. Ker v rokah nimata ne izvršne ne sodne oblasti, ta je vsaj po njuno trdno v rokah komunajzarjev ob vseh producuciranih političnih pravljicah toliko vesta o gospodarstvu, ki edino daje dodatno vrednost, kot zajec o bobnu.

Tresla se je gora, rodila se je miš. Če sta komu naredila kšeft, so to izdelovalci zastav, zastavic, majic, bendžev in kap z rdečo zvezdo. A priori si jih bodo privoščili skoraj vsi, od desnih do levih pa do sredinskih. Ker je to fansy, ker je to in, ker je to prepovedano, nezaželjeno in obsojanja vredno! Ker rdeče zvezdaši so bili do konca in naprej za Jugoslavijo. Za koga pa naj bi pri hudiču bili, saj so bili šolani in vzgajani za tip države a la Jugoslavija. To Janša and company sedaj ven vlečejo, oni pa so bili za samostojno Slovenijo. Pridni!

Kakorkoli že, v en dober drek so nas rdeče zvezdaši in črni potisnili, od kolikor toliko znosnih razmer smo pristali pri boni demokraciji, od vse tiste osamosvojitve pa vsaj raja finančno ni imela nič, moralno pa raj. Generalom bivše Jla na čelu z ultra Srbskim nacionalistoma Miloševičem in Kadijevičem se je skisalo, z naborniki streti več kot prepričane Slovence in Slovenke za novo boljšo državo? Ni jim uspelo, ker so bila vrata proti jna v Sloveniji kot Jelovica. Seveda je bil tudi odgovorni Dnevnika Meden z tistim slavnim Ohranimo Jugoslavijo uvodnikom, kakor je bil v tistih napetih dneh tik pred velikim pokom razglasitve osamosvojitve v nekdanji skupščini v naši nekdanji prestolnici Beogradu zvezni avto sejem. Kdo je komu delal večjo gospodarsko škodo, o tem ne bi, šlo pa se je za klasično državljansko vojno, Slovenija pa bi v vsakem primeru šla ven iz Jugo kluba. Ker ni bila v interesnih sferah Srbsko – Hrvaških – Bošnjaških nacionalnih interesov. Agresija bivše Jugo armade pa tudi nemoč ob izgubi dobro plačanih služb.

Pustmo stat kako bi bilo, če ne bi bilo pomladnikov in Demosa, a vojaški komunistični stroj izivati z militantnim anti komunizmom je kot sprehajati odvezanega Leva. Levu hitro ob najmanjši provokaciji popustijo živci, in začnejo se velike težave.

In tako smo ob za Balkanske vojne minimalnih žrtvah dobili super junake na obeh straneh, žal so vsi super junaki na Jugo armadni strani nadaljevali krvavi ples po bivše Juge bojiščih. V demokratični Sloveniji pa se je začel lov na notranje sovražnike, ki se je končal z izbrisom več kot 25000 državljanov in državljank te nacionalno zavedne države.

A zavedati se moramo dragi moji, da je dan danes večina državljanov in državljank te ponosne privatizirane in tajkunizirane države v večjih težavah kot v časih največje hiper inflacije v zadnjih letih propadanja bivše Juge.

Bivšo komunistično elito je pač zamenjala novi oblasti lojalna elita. Isto stranje, drugo pakovanje. Vsako menjavo države, valute, zastave pa plača ljudstvo. In kar nekaj generacij bo še plačevalo bivše Jugo dolgove, tudi vojaške, pa kako si razlagate, da je bivša Juga samo 7 let pred koncem z denarjem davko plačevalcev leta 1984 razvila celo za Nato standarde sodoben tank t 84 in jih kakih 300 celo uspela prodati?

Današnja Slovenija pa razen nekaj svetlih gospodarskih razmer razen ideoloških in odpuščenih ne razvija praktično nič. Lov na čarovnice je odprt, samo vprašanje je kdo je večja šema?

Pa imamo razgibane prve dneve kislih kumaric, le ugriznite vanje, pa pazite da ni na nalepki od kislih kumarc rdeče zvezde.

Rdeče zvezde so škodljive, črne pa prav nič. Komunajzarji niso dobri, črni pa pridni in pošteni.

Kdo nam že vsak dan bere politične črne pravljice?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !