Aprilske misli 85 del O ženski mojega življenja ali nekaj takega

Priznam, dragi moji da sem tako zaseden, da preprosto nimam časa razmišljat o kandidatkah za žensko mojega življenja med 25 pa do 35 let, pa kako pri hudiču naj bi še o tem razmišljal, ko pa se na vse kriplje trudim za novo službo?

Priznam, pa da je lepše podpisovati novo medijsko pogodbo kot ne vem katero prošnjo za novo prvo službo. No ja na srečo staro prvo službo še vedno imam. Tudi vsi nasveti od kultnega italijanskega režiserja in igralca ljubezenskih komedij z veliko filozofije Leonardo Pieraccioni ne pomagajo kaj dosti, če sploh kaj.

In kaj naj bi še pomagalo? Tako kot je mi je čisto v redu, samo da ni v neredu, zibajoče zadeve me še vedno nič kaj ne mikajo. In katera pa si sploh želi zagrizenega političnega blogerja, ki se mu ni žal odreči večernemu gledanju v tv? Malo je takih, če je sploh kakšna, večini se na vse pretege mudi ustvarit družino. Meni pa se na vse pretege ljubi svoboda. To najbolj od vsega kar je na tem svetu cenim, da si svoboden, da greš kakor ti je volja, brez odvečnih prikolic poleg. Da izbereš planinsko pot, kolovoz in cesto in greš svobodi nasproti, to je najlepši občutek, ki se ti lahko zgodi, se mi zdi.

Priznam pa ta svoboda paše, rajca, vzburja, viša samozavest in razglede naokoli, in kar je še takega zraven. Paše, ni kaj. In kaj me še rajca? Shoping nekako sem v vseh teh letih turbo kapitalizma, ko ne mine teden da me trgovci ne bi zasuli z novimi in še večjimi popusti, navadil prebrati kaj se splača in kaj ne, kaj še imam čisto v redu in kaj čisto v neredu.

Z deklicami je pač tako, da one in kariera ne gredo skupaj. Nečemu
se je potrebno vsaj trenutno odpovedat, in če mene vprašate kariere nikar. Zavedajoč se, da sem začel na dnu in če bom hotel medijsko splezat na vrh, bom moral še vsaj nekaj let medijsko garat. Mogoče se komu vse to moje nakladanje na medijske teme zdi znanstvena fantastika, a jaz pravim: Izvolio! Medijski trg je odprt za vse. Tista 15 letna Tržaška Slovenka je garala pol leta da se povzpela na vrh talent šova! Če pa mislite, da boste medijsko uspeli z danes na jutri potem zanesljivo ne živite v pravi državi. In kar je zanesljivo, talenta za pisanje če ga sam nimaš, ti ne da nihče.

In ne razumem, zakaj imamo na Slovenskem tako malo ali nič dobrih političnih blogerk leve provience, še tistih nekaj obetavnih ki so hudičevo dobro pisale aktualne za bivšo Katedro so se nekam zgubile izven Blogosfere?

In če hudičevo dobro pišete, medijska cesta vam je odprta, začet pa je treba na ozki kozji stezi. Pa še ena slikica od Leonarda Pieracccionija za tolažbo

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !