Aprilske misli 255 del o zlatih pravilih in zlatih rudnikih

T.Š. , ( lordwales pravi pišoči ) zlati rudnik, založba kd Vilenica, 2006

» Če sanjate o zlatem rudniku, utegnete pasti v gnojno jamo. »

« Vsak zlat nasvet vas še en pripelje do zlatega rudnika. »

Nič zato, če en najdete zlatega rudnika, važno je mogoče le, da najdete  zlato deklico.

Dragi moji – od takrat je preteklo skromnih 6 let  razlika je le v tem, da sem bil takrat literarni amater, zdaj novinarski profesionalec. Literaturo pišem samo če imam preveč časa, kar pa je pri dveh službah skoraj misija nemogoče. Tudi kot profesionalnemu novinarju mi je pri plus 32 stopinjah pisat muka, kako je šele novinarskim kolegom in kolegicam, ki vztrajajo po redakcijah in na terenu. Namesto na ohlajenem morskem ali gorskem dopustu. Delovni dan povprečnega rednega novinarja in novinarke pa pomeni pregledat vsaj sto mailov poleg vsega ostalega.

Kot sem že neštetokrat na straneh tega bloga povedal, novinarstvo je častne, ponosen in težak poklic. Kateri koli žanr izberemo, ščasoma pride do zasičenosti in izčrpanosti, gorje pa če te težave lajšamo z največjim notranjim novinarskim sovražnikom alkoholom. Ko ne gre več, si le poglejmo kakšno romantično komedijo, kot je 6 dni in 7 noči Indiana Jonsa Harrisona Forda, ki te dni praznuje 70 rojstni dan.  Film je režisiral legendarni režiser Hollywood uspešnic Ivan Reitman, v filmu pa sta glavna igralca  Anna Heche » Moji joški so v redu » in eden od Prijateljev David  Schwimmer.

Muka vam pravim je to poletje, tedenski dopust za mano, mediji delajo na polovičnih obratih, še dobro da nimam več katodnega monitorja – to je šele moka ob roštilju pred nosom. O ženskah ne bom rekle tokrat nobene, naj one kakšno rečejo. Ko pa vtipkam njeno ime v Google, se takoj pojavi na Fecebuku kot prvi začetek. Če je to njen največji dosežek v življenu potem res ne vem kaj je to smisel življenja. Viseti ure na fajstbuku, realno v življenju pa zviseti? Pa pustmo te od že zdavnaj odpisane in zarjavele simpatije. Upam da me bo Indiana Jones spet spravil v dobro voljo. Mesto že pošteno pogrešam, tudi to bo.

JJ je pokazal iste argumente kot cesar pred ogledalom z novimi oblačili. Premierska plača je le previsoka, da bi kar tako prepustil mesto komunajzarjem. Ker pri njem rek v tretje gre rado zagotovo ne velja.

Fiskalnega pravila glede na to da smo 5 % pod res ne rabimo, teh 15 milijard javnega dolga pa ni ne vem kakšna težava. Mogoče imamo res manj kot 50 milijard bdp, a smo ponosni in delovni.

To pa več šteje kot varčevalna politika, jebeš to varčevanje, oni tam zgoraj se še vedno vozijo merčote in bmw je.

Ljudstvo pa stare kripe

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !