Aprilske misli 505 del Mobilnik za 20 evrov, Avto za 3000 in računalnik za 100 Evrov ( novi ne rabljeni )

To so bile preroške besede Večerovega kolega kolumnista 7 d na naslovno temo, kmalu bo to mogoče, ja madonca saj je že! Mobilnik ti trgovci vržejo že za manj kot 15 Evrov, prost, podobno je z novimi avti in računalniki. Tablice, ki so tako in tako povsem opravilni računalniki, so že krepko pod 100 evri, nov avto se da z nekaj iskanja in pogajanj tudi v Sloveniji dobiti za 3 jurje.

Kljub psihološki ceni 5 jurjev plus. Pomislite samo na tisto akcijo enega od Slovenskih trgovcev, no ja še vedno je več kot 3 jurje, a novi avti, ki nekaj let stojijo na dvoriščih avto salonov gredo tudi za omenjen denar. Za vate se trenutno v Sloveniji nihče ne puli. Nov avto pa je vsak, magari 10 in več let star model ki ima na števcu manj kot 100 km.

Kitajska masovna proizvodnja z poceni delovno silo je naredila svoje, svoj lonček pa so dodali še diskontni trgovci in glasbena industrija. Zakaj bi se matrali z dragimi promocijami, če lahko povsem zmogljiv mp 3 plus prenosni zvočniki za povrh plus glasbeni album nesemo iz diskonta za manj kot 10 evrov. Edina težava je, da mp3 ne moremo presneti. In ne pozabite, da je vzorčenje mp3 tudi i podov 8 kh vsak standardni pekač in računalnik pa vzorči z 24 kh. Na zvočnikih računalnika glasba iz mp 3 zveni precej obrabljeno.

Ima pa ta mp 3 cel kup igric, neverjetno, ob upoštevanju dejstva da je ta mp 3 standardni 2 gb disk. Še vedno trgovci hočejo zanj vsaj 3 Evre! Si predstavljate da ste nekje na Hrvaški obali in otokih, pa vam trenutke popestri vaša najljubša glasba na kar solidnih zvočnikih!

Pri mobitelih je zadeva zdaj obrnjena, nov mobitel praktično ne stane nič, smetano pa pokasira operater. Baterije mobitelov zdaj že zdrže brez polnjenja če ga zvečer izklopimo in zmerno govorimo več kot en teden. Mobiteli so z kalkulatorji popolnoma uničili industrijo kalkulatorjev. Takih primerov je kar nekaj. Nova in nova tehnologija uspešno združuje funkcije, in uničuje tehniko ki je bila statusni simbol prejšnjih generacij. Glasbeni stolp? Vsak računalnik je to. In še več. Mobiteli so uničili telefonske govorilnice, internet klasično pošto, in še kakšen primer bi našli. Masovna proizvodnja električnih avtov bo v manj kot 10 letih uničila naftni loby.

Vse se spreminja, le politika ostaja ista, in še vedno skrbi, da politični satiriki ne izgubimo dela. Parlament skrbi, da politična satira ne propade. Po drugi strani smo obupno odvisni od tehnologije, saj celo v rovte ne moremo več brez mobitelov, kamer, tablic, prenosnikov in mp3!

Mnogi celo seksat ne morejo brez omenjenega, predstavljajte si pregledovanje e pošte in klicanje med prej omenjenim. Sveta pomagalka! Važno da smo jih še nekaj razdrli, in če kdo uničuje trg alkalnih in polnilnih baterij je najnovejša generacija digitalcev z polnjenjem polnilne baterije direktno z priklopom digitalca na vtičnico. Kjerkoli, kadarkoli, svobodno. Vsaka nova tehnologija združuje in povozi prejšnjo, samo mobilni in internetni operaterji so furbasti in vedno en korak pred Gorenjskimi geni potrošnikov.

2 milijona nas je, imamo pa več kot 3 milijone mobitelov, vsaj milijon računalnikov, vsaj milijon in pol avtov, več kot pol milijona mp3 in vsaj 100000 tablic. Seksamo pa menda Slovenci samo 2 na teden. Pa kako bi povprečno več, ko smo popolnoma odvisni od 5 glavnih vrst tehnologije zabave, povezovanja in posla. No ja, saj veste, o vaših sosedih in sosedah več zveste na googlu kot pa od njih samih.

Ja take imamo dragi moji

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !