Aprilske misli 550 del Črn maček in požen Evropo

Dragi moji, tale črn maček iz Krmina je prav simpatičen, črna prihodnost, ki se nam napoveduje z tradicionalnega tabora plavo rumenih demokratov iz Lepene pa prav nič.

Ne bom ponovno našteval vseh uspehov in neuspehov Janševine, pravzaprav neuspehov ker uspehov ni. So se ob prebiranju kapitalskih pravljic upehali. To kar Zoki predlaga JJ če ne zmore več, naj odstopi bi bila najbolj elegantna in častna rešitev, pa tudi odrešitev za vse Slovence in Slovenke ne glede na Svetovno politični nazor.

Počas je res zadost tega črnega cirkusa, ko bi bili vsaj klasična meščanska desnica, ki poleg prebiranja kapitalskih pravljic pusti tudi najrevnejšim nekaj manj varčevalnih. Poleg neuspehov vseh vrst še kadrovski cunami, celo državne nadzornike rtvslo so morali sredi mandata zamenjati, ker niso dovolj orto črni.

Lahko v vseh 6 sklonih in vseh treh oblikah ( ednina dvojina množina ) sklanjamo varčevanje, pa ne bomo nikamor prišli. Na račun česa in koga se že varčuje?

Na račun tistih, ki jim niti tri leta srečne vladavine Pahorja in njegovih ni pomagalo kaj dosti, če sploh kaj. Ruknimo penzije, plače javnih uslužbencev, malce prilagodimo poslanske plače, skratka super varčevalni zakon z tistim čudnim imenom. Pa nismo niti pol milijarde proračunskega primanjkljaja prišparali. Če celo ameriški ambasador v Ljubljani svari pred prenagljenim zlatim pravilom je vse jasno.

Naša trenutna najslabša vlada se ukvarja z vsem, samo z reševanjem Slovenskega standarda ne. Celo subvencije in ceno odjema fotovoltaike nerazumno niža. V imenu koga in česa? Na gospodarskem področju nobenih subvencij in pomoči, seveda bi oni državni gospodarski holding. Po domače vladno kadrovanje kljub ločenosti gospodarstva in izvršne oblasti v državnih podjetjih. Ob upoštevanju dejstva da vsaka vlada, ki nima niti 25 % podpore mora odstopit in razpisat predčasne je popolnoma jasno, da tako ne more več naprej.

Imamo samo še enega Evropskega predsednika ki ima enkrat pravno močno obtožnico na sodišču, naš Janez pa kar trikrat. O nikoli razčiščeni orožarski aferi ne bi. Vse kar rabijo tožilci, je triologija Mateja Šurca in Blaža Zgage. V imenu države.

Seveda ne trdim, da čudežna formula levice: Visoki davki za najbogatejše, socialni transferji in močna od gospodarstva ločena država prinaša čudeže, a vsaj ne varčuje na plečih najšibkejših.

Janez pa to državo spreminja v puščavo. Na račun tistih 5 % visoke družbe, ki imajo vse, se zjeba srednji in nižji sloj. Je to po vaše pošteno? Namesto da se Janša in njegovi ukvarjajo z tem, kako bi diskreditirali Zokija naj se raje gredo pošteno nezlaženo, nezloženo in nezlepljeno politiko. Predvsem pa naj gospodarstvo pustijo pri miru.

Še dobro da so vsa medijska vrata razen tistih nekaj obrobnih desnih medijev pred Janševimi ljudmi dobro zapahnjena. Sporočilo Lepene pa je lahko tudi:

Z demokratom Zverom kot novim predsednikom države ne bo nič, kljub temu da je sprejemljiv celo za nekaj levih volivcev. Politiki Sds so se javno odrekli mnogi, zelo odločno pa aktulani predsednik države Danilo Turk. Res ne razumem, zakaj so večne težave z sds, z nobeno drugo desno stranko pa nikoli?

Odgovor je preprost:

Ker imajo vse sds konkurenčne desne stranke šefe z omejenim mandatom. Celo večni Pahor ni več večen

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Aprilske misli 550 del Črn maček in požen Evropo”

 1. jin pravi:

  Verjetno je Janša že spoznal, da rešitve ni, da bo šlo samo še navzdol, zato pa širi sovraštvo in skuša povsod namestiti svoje ljudi. Če bo že propad, bodo prej vsaj stegnili svoje roke po preostanku slovenskega bogastva. Kolikor ga še je. In mobilizirali tistih svojih 20%, kar bo dovolj za politično preživetje.

 2. dzi nu nje ja pravi:

  Seveda,drhal,bo še vedno volila JAJCE.

 3. Jernej pravi:

  Treba ga je zapret in obsodit preden bo pobegnil v Avstralijo.
  Za slovenski narod najnevarnejši človek kar jih je imela Slovenija vse od časov Karantanije!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !