Aprilske misli 333 del Barvanje črne prihodnosti

Bolj kot se del naše politike trudi prebarvat črno prihodnost, bolj se nam črno piše. Prišlo je že tako daleč, da niti uglednemu profesorju Jožetu Pirjevcu ne dajo svobode zgodovinske besede.

Nam bodo poraženci oziroma njihovi potomci državljanske in narodno osvobodilne vojne izpod jarma nacizma, fašizma in kolaboracije vojne pisali našo usodo? Zanikanje partizanskega boja pod rdečo zvezdo za Svobodo in Slovenijo pa je hudo sporna zadeva.

Če zanemarimo ideološke, je pogrevanje varčevalno vladnih kot postana župca. Če pa je kdo te dni moralni zmagovalec nad zatohlo politično dolino Šentflorjansko je zagotovo profesor Jože Pirjevec.

Rosvita pesek je ostala dobesedno brez besed. Ni imela niti enega argumenta, ki bi zanikal Pirjevčeve navedbe okoli in glede Vladne cenzure. Tudi za časa presvitlega cesarja je bila, pa kljub temu je šla črno žoltava monarhija rakom žvižgat. Upajmo, da ta usoda ob tako pametni vladi Slovenije ne čaka.

Se še spomnite preroških besed odhajajoče prve Janševe vlade. Proračunski presežek in rekordna gospodarska rast. Toda kaj hitro se je pokazalo da cesar je nag.

Če se katerega hudiča moramo rešit čimprej, je to Slovenski gospodarski holding ali Črne Butale.

Ja madonca Butalska sol pa je ostra

  • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Aprilske misli 333 del Barvanje črne prihodnosti”

  1. Don Marko M pravi:

    joj, joj, prosim, da ne žališ Butalcev….oni so (bili) genijalci proti Jajotu Janši in njegovi vladi….

  2. zvonko pravi:

    Tile Janševi še zmeraj mislijo, da so zmagovalci v drugi svetovni vojni. Še na letošnih volitvah so z goljufijo prišli na oblast. G O L A Z EZ ČRNA.

  3. jin pravi:

    Ne vem, kdo je to rekel, ampak očitno bo zdaj samo še Janša govoril :) Drugi imajo, da so tiho.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !