Aprilske misli Kam bi dal del O dajanju in prejemanju

Dragi moji – Zgleda da je Večerova blogosfera znova oživela, čeprav mi trenutno ni vse jasno. Poskusil bom te teoretske pozabit, recimo da je bila to manjša provokacija.

Na provokacije pa ne nasedam. Že tistih nekaj sekund Siola me je dobro zadelo, v primerjavi z tem podaljškom Demokracije in Reporterja je pisanje dotičnega gospoda, Večerovega blogerja pitje kamilic. Pa saj smo v demokraciji!

Držal se bom raje novinarske, tudi če sam sebi ne verjamem, sem profesionalni novinar. Dolgo je trajalo, da sem do tega statusa prilezel, a čakati se je splačalo. Zastrižem z ušesi, spet se oglaša nekaj mesečni minister iz prve Janševe vlade, Jože Damjan, nekaj o zajcih, stečajnem upravitelju Slovenije in kreditnih krčih. Pa še nekaj o spisku reform.

Z reformami in uniformami so bile vedno težave, nihče jih noče, razen tistih, ki imajo kaj od tega. Glede elit pa: So bile, so in bodo. Strici in tete iz ozadja? Kot notranji novinar pa: Vsa Slovenska notranja politika se zavija v visoko doneče besede, a kaj ko doni predvsem kriza in recesija. Banke se dajejo z papirologijo, več kot pol Slovenskih občin še vedno nima industrijskih con, in apatija ljudstva do politike je kronično depresivna.

Pa poglejmo z lepše strani: Imamo razmeroma učinkovito državo, parlament, nesposobno in od ljudstva odtujeno vlado, nesposobno sodstvo, ki še vedno preganja kurje tatove namesto tajkunov in razmeroma dobre neodvisne in avtonomne medije.

Pa poglejmo iz temnejše strani:

Imamo dva razmeroma depresivna medija, Reporter in Demokracija imenovana, zagotovo odpirata, če ste zaprti. Karkoli pišeta, vse je po istem kalupu, slabi so samo na levi strani, mi desni pa smo pridni in pošteni. Res? O dajanju in prejemanju pa tovrstno čtivo nič, za razliko od resnih Slovenskih medijev. Mislim pa da medgeneracijska solidarnost le ni tako slaba zadeva. Če za nami ne bodo delali, ne bo naših penzij. Kritično pisanje pa le rabimo, a to je možno le pri levo sredinskih medijih. Neki spiski nekih teoretskih pa ne rešujejo ničesar. Pustmo novinarjem in državi da dela najboljše, kar zmore, in pravna in socialna država ne odpušča v imenu krize ne novinarjev ne državnih uradnikov. Pa tiste znane knjige Dolfija raje ne omenjajte.

Drugače pa izvolio, kam se naši » najboljši » vladi mudi pri zakonu o visokem šolstvu? Naglica?

Zdi se mi da hudo manjka dober Slovenski medij: Mariborska študentska Katedra. Žal je prišla nerazumevajoča vlada, ki bi ji bila leva Katedra trn v peti in financ ni bilo več. Tiste znane o levih, ki so desni in obratno pa nekako ne zdrže.

Kot dokaz lahko pokažem odločbe o vračilu dohodnine. Vedno, ko pride Janša zvisim Janša niti približno ni dvignil praga neobdavčene dohodnine. Stranke, kot Sds in NSi za Slovenskega delavca ne bodo naredile nič. Višje obdavčitve najbogatejših se izogibajo vse politične stranke. Temu se reče ščitenje elit. Te pa so leve in desne.

Vsekakor pa, če breme krize pri nas ne bo pravično porazdeljeno, se pravi, da več tisti, ki ima več in obratno ne bomo šli iz krize! Kreditnega krča pa se bodo naše državne banke rešile takoj, ko bodo isti bančni vatli veljali za vse. Pa zakaj so pri hudiču kreditirale nesposobne tajkune, ko bi lahko na mednarodnih trgih dobro služile?

V kapitalizmu velja samo eno načelo:

Financiraš lahko samo toliko, kolikor imaš in kolikor lahko vrneš od poštenega dela. To, da prevzameš firmo z njenim denarjem pa nima nobene zveze z kapitalizmom. Vsekakor pa je treba najprej dati, če hočeš kaj dobiti. In ne učite me, da je Slovenska levica desna in obratno.

Še dobro, da se Slovenske gospodarske zvezde ne ozirajo za Slovensko notranjo politiko. One dosledno spoštujejo načelo ločitve politike in ekonomije.

In naše težave so lahko imenujejo tudi lezenje tja kjer Nato rado smrdi da ne omenjam tete Amerike. Zakaj pri hudiču morajo naši vojaki reševati ameriške notranje težave v Afganistanu?

Bitka za nafto, kje je eko Slovenska vlada?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !