Aprilske misli kadrovski cunami del Skupni imenovalec vladnega cunamija

Kaj veliko na to temo ni za dodati, dragi moji, Politikis, Sta, Demokracija in Reporter, in vsem nam ljubi siol ki je danes Lukšiču » kadrovanje je nam vsem v pogubo » Res ne.

Pa naj vse to ima rumeno – plava resnica, če ji je že do tega, nenazadnje so vse našteto mediji, na katere niti vladni krogi, te ali leve vlade ne prisegajo, že zaradi njihove kredibilnosti, avtonomnosti in neodvisnosti.

Skrbi pa izjava vsem nam dragega Viranta, med vrsticami naj vodstvo rtv must to go? Da bodo gor spet prišli možina in družina in kar je takih. Sveta pomagalka, samo Možine na vrhu rtv slo nikoli več. Naj snema nove dokumentarce z misijonarji. Pa bomo vsi zadovoljni. Vsaj kar se aktualnega direktorja rtv slo Filija tiče mu lahko očitamo samo da preveč dobro dela za avtonomnost, neodvisnost in nepristranskost od katere koli politike javne tv.

Celo večni tandem Slak in Traven sta danes okoli 8 zvečer neverjetno zmerna, kot mi je uspelo zaznati ob tistem minutnem sprehodu mimo tv. Skratka ni problemov, v težave pa kar naprej padamo.

Medijska izpostavljenost? Če niste piar nobene politične opcije, vas sicer imajo za čudaka, a bolje dobri prijatelji kot slabi sovražniki. Edino to šteje. In ljudstvo bo tudi drugo Janševino preživelo, to nenazadnje ni najhujše kar se nam lahko zgodi. A bojim se, da kadrovski števec Janševine dela turbo napram zmernemu za časa Pahorjevine. Tako z vsem plavo rumenim medijskim čtivom res nima smisla zgubljati časa, ker če nimajo o čem več pisat, naj ne pišejo več. Pika. Kako se oblači Žgajnarjeva pa Sloveniji dol visi.

Bolj kot na Sta Slovenski nevladni mediji ( dnevni peterček in vsi regionalci ) prisegajo na svoje novinarje in novinarke, na svoje vire, in nenazadnje če res ni druge, povzamejo sta. Ker v tej državi vlada demokracija, pa ne tista od Janše, temveč ljudska. Kako in na kaj bodo prijemale ribe in vse ostalo bo odločilo ljudstvo. Za padec bonitete Slovenije je edini ki je odgovoren nam ljubi Janša. Če bi malo manj flancal o lovu na rdeči oktober bi tudi svetovni bankirji rabili kakšen aspirin in kavo manj.

Slovenija ne tega, niti naslednje oktobre ne bo potonila. Pipistrel je tik pred tem, da na Goriškem letališču ( Italija ) zalaufa proizvodnjo Priusa in zaposli 200 nezaposlenih.

Kaj potem, če bo davke od teh ljudi kasirala Italija, in kaj potem, če bo v Avstriji našlo delo še vsaj 10000 Slovencev in Slovenk? Če mi katera koli medijska hiša iz Avstrije ponudi novinarsko pogodbo se z veseljem še jaz pridružim temu klubu, in ohranim vso pisanje za Slovenske medije.

Vlada pa naj razmisli, ali z tem kadrovskim cunami cirkusom nastavljanja ljudi, ki važno da so naši, ostalo pa že bo kaj pridobi, ali pa bi bilo morebiti bolje, da bi začela iskat zazidljive parcele po Sloveniji, in jih zastonj ali skoraj zastonj dati gospodarstvu.

V italiji je to šlo ekspres, z za Italijo zanemarljivo malo birokracije, rekli so izvolio! In to je to. Pri nas pa se vsakega, ki hoče posel, uniči z tonami papiraja in dovoljenj.

Da bi pri nas dali Pipistelu skoraj zastonj parcelo? To pa ne. Važen je samo kadrovski cunami.

A draga vlada – mene ne morete zamenjati – ker sem nezamenljiv!
In veste zakaj se Poštnih poslovalnic izogibam kot hudič križa. Ker nočem bit zadet od demokracije.

To ni zdravo

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !