Aprilske misli Molčeča vlada del Ribji pogled

Kdor molči, tisočim odgovori.

V primeru zvišanja 8,5 % ddv na 20 % za prodajo medijev predlagam medijem naslednji enostaven ukrep.

1. Registracija doo v Italiji
2. Tisk v tiskarni v industrijski coni v Gorici pri Sovodnjah ( Italija ) kjer se že tiska Il Piccolo in Messagero Veneto.
3. Prodaja v Sloveniji. Ker je Evropa samo ena, carine ni. Ker časopise in revije formalno tiska tuje podjetje, plača 8,5 % ddv Italiji. Ker dvojne obdavčitve z Italijo ni 20 % plačajo le distributerji oziroma časopisni kioski za celotno poslovanje. Sam medij pa pelje Janšo na sprehod.

Medijska globalicacija pa po drugi stani pomeni, da so lokalne vlade popolnoma nemočne pri discipliniranju in utišanju medijev. Janši ni uspelo ne z jsk, niti z novim davkom še manj. Kapaciteta sodobne rotacijske tiskarne v Sovodnjah je ogromna.

Pa še en zajec je v medijskem klobuku. Za elektronske izdaje medijev velja 20 % davek na celotno poslovanje, ki pa ga medij zaradi zero cost elektronskih različic ima ( brez papirja, tiskarn in distribucije ) in Janša gre ponovno na sprehod.

Finančno sprehajanje zelo pogoltne naše najboljše vlade pa je tako in tako najljubši šport ljudstva, če hoče preživet. Z novimi trgovskimi davki draga vlada vsaj za nas Primorce ne bo nič, ker nihče ni mona da bo vladi dal več kot 8,5 % za hrano in brezalkoholne pijače in 21 % za skoraj vse ostalo.

Naj naši najboljši vladi naštejem Primorcem zelo priljubljene trgovine:

Nizko cenovne:

Ca, Spar Italija, Coop, Familija

Diskonti:

Lidl, Eurospin

Kot zaveden Primorec več kot sem napisal naši ljubi vladi ne bom plačeval, in vse svoje nakupe opravil v Italiji takoj čez mejo.
In ne ga s………….. draga vlada!

In še:

Strička Hoferja veseli torek in sreda:

25 % za vse sadje in zelenjavo, ki ni v akciji oziroma ni znižano, in še dodaten 25 % popust za omenjena dneva za z strani Hoferja izbran izdelek. Celo trgovci imajo več pameti kot naša vlada.

Naj naša ljuba vlada za začetek obdavči svojo kratko pamet. Pipistrel vam je že ušel, za njim pa bodo odšle še ostale gospodarske gazele.

Kot enega prvih proti kriznim ukrepov bom v naslednjih tednih odprl dodatni trr na italijanski banki. Je dražje kot pri nas, a v primeru stečaja nkbm bom tiste tri mesece kolikor bo trajalo da mi banka prevzemnica izplača prihranke imel za špežo in za v mesto.

Toliko draga vlada. Lahko še ne vem koliko privijate, ljudstvo je vedno en korak pred vami.

20 % ddv za medije se celo ribe smejejo!

Dobri vojak Švejk pa bi rekel:

Draga vlada, pokorno javljam, vas prinašam naokoli!

Zato počasi

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Aprilske misli Molčeča vlada del Ribji pogled”

  1. Stric Marč pravi:

    Davek se obračunava tam, kjer se blago prodaja. Če časopisna hiša tiska časopis v Italiji , plača davek(EVA), ki velja tam, torej npr. 8,5 %. Na prodane časopise pa pri nas ( saj se pri nas prodajajo) pa po novem 20 %. Že plačan davek bo odračunan kot vstopni davek( davek pri nabavi) in se odšteje od izstopnega( davek pri prodaji).
    Povišanje DDV (kako smo se posmehovali Jankoviču, ko je govoril o potrebnem povišanju!) bo založniške in časopisne hiše spravil v težko situacijo. Našim bomo dali oglase državnih ( naših) podjetji, morda subvencije in medijski prostor bo brez prisile postal uravnotežen. Neuravnoteženi bodo propadli. Zvito, kajne!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !