Aprilske misli Poročilo del Poročilo z fronte 1

Dragi moji ko se začne celo resni Primorski dnevnik ( Slovenija ) ukvarjati z tem, kje se bolj slača nakupit špežo, dobimo tisti čuden občutek, kot da se v naši ljubi domovini ne dogaja kaj več kot kaj bomo kuhali.

Skuha pa se mnogo več, kot damo v lonec. In če nas sem in tja zagrabi rahel glavobol od enih in istih podalpskih, pa kakšno zakuhajo tudi lokalni politiki oziroma občani. Ena taka druščina, imenovana Kraški gadje, je šla tradicionalno na Triglav od morja oziroma Trsta. Švoh 170 km v manj kot tednu dni kratke etape, od katerih je ena kratka štela kar neverjetnih 17 ur je celo za moje vatle prehojenega pretiravanje.

Da so dedi zdržali, v to ni dvomil nihče, pa da bo mlada novinarka, v to bi celo jaz podvomil. Kljub žuljem, previsokemu tempu na začetku, nogam ki gorijo in podobnemu, je zdržala bolje od moških kolegov. Potrdila je tisto znano, da ženske zdrže več kot mi dedi, ki kar naprej tarnamo, da nam je prevroče ali premrzlo, da je hrana preveč ali premalo kuhana, in da so ženske z nami neprijazne.

Zato ji vse čestitke, vam pa priporočam, da za svoje zdravje ne počnite tako norih pohodov v tako kratkem času. Kakšno korist imamo občani in občanke od tega občinskega pohoda, ne vem, vem pa da občinskega glasila že leta ne berem.

Na politični fronti sta se obe politični strani dobro ukopali, na razpolago je vsa težka politična artilerija. Če povzamemo v enem stavku, vse se vrti okoli državnega holdinga. V katerega naj bi spravili vso državno srebrnino. Glede bankrota države, oktober je tukaj, a dragi Janša, še vedno država ni bankrotirala. Zato bi te pridige lahko prihranil že tako prestrašenim in ponižanim z strani kapitala državljankam in državljanom. Glede in okoli operacije: Kako uničiti neodvisne in nevladne Slovenske medije pa Janši in njegovim pribočnikom že malce zmanjkuje idej.

In pameti. Pametni odneha, ko je še čas, in če bi bil Janša pameten, bi ljudstvu odpridgal še poslovilno pridigo in odšel v tako težko pričakovano penzijo. Ker tako nesposobnega politika v celi Evropi ne boste našli. Tako dobro vlada, da ga ljudstvo ne sliši več.

Glede nesposobnosti lokalnih politikantov ne bi, da ne bo kakšne zamere. Kar se pa Janše tiče, če misli varčevati na račun najšibkejših, naj mu povem, da je to zelo slab varčevalni račun.

In ponosen sem, da med tem ko vlada pritiska na državna podjetja, naj ne oglašujejo v anti Janša medijih, vsaj holandski veletrgovec ne sliši na vladne viže.

Tisti trgovski oglasi na prvih stranem dnevnikov pa pomenijo medijem preživeti. Ker od vladnih, te in naslednjih pridig ne bodo.

Sposobnost naše politike pa se kaže v nespodobnih dejanjih, se mi zdi

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !