Aprilske misli poročilo del poročilo z fronte 2

Večerni » briefing » najbolj udarnih notranje političnih novic prinaša večno pomladno zelene, z nekaj viž z leve strani. Skratka – plavo – rumani so šefi, Vontova ps o 20 % ddv očiščenju medijskega prostora, in seveda državni holding.

Malo se popraskam, očitno sem se rodil v napačni državi, na napačnem kontinentu, in v napačnem kraju. Po drugi strani pa imam vse, razen avta, ki ga nočem, in ženske mojega življenja, ki je ne iščem. Imam prihranke, streho nad glavo, dve službi, ideje in nenazadnje najsodobnejšo high tech elektronsko tehnologijo.

Internet je tako hiter, da ga komaj dohajam, vse je en klik daleč.

Je pa bilo tisto Turkovo » srečanje za mir » popolni fiasko, saj se ga je udeležilo po poročanju medijev komaj nekaj 100 ljudi. Žal pokojni Kramberger je bil brez enega plakata in oglaševanja sposoben skupaj zbobnati tudi 10000 ljudi, še jaz sem štopal v občinsko prestolnico Komen, ko je tam zboroval za predsednika.

Znal jih je razdreti, rešila bi ga že dva ali trije body guardi oziroma neprebojni jopič. Pa pustmo to, nenazadnje sem notranje politični novinar, ne pa raziskovalni.

Me pa po drugi strani zvije, ko slišim, da moja najboljša nkbm omogoča podpisovanje depozitov že za 250 evrov. Milo rečeno so tako mizerni evrski depoziti ob napihnjeni obrestni meri ( reši se, kdo se more ) čista zguba, saj povprečno ne iztržijo več kot 10 % za kratkoročne in dobrih 5 % za dolgoročne kredite.

Zdaj je enostavno, Euribor plus pribitek, in če je fiksna obrestna mera, težko preseže napisano. Sicer na papirju imajo tudi več, toda to je maksimum, ki ga lahko gospodarstvo in fizične osebe lahko vrnejo. Limiti še vedno furajo po 17 % , a se jih večina zaradi oderuških obresti, skrite v stroške ob odobritvi ( plačajo se takoj ) izogiba kot hudič križa.

Kje si Pzs? ( ne planinska zveza Slovenije )

In ko smo že pri Pzs, ta ponuja 1000 izvodov Pv za poslane maile. Ni problema, samo dragega oglasa na prvih straneh dela res ne bi bilo treba plačati.

In ko smo že pri bankah, nekakšna slaba državna banka je milo rečeno lulanje proti burji. Kako je z tem vemo vsi, ki živimo na Primorskem.

Glede generala Glanzkofa med Izraelom in Iranom škoda zgubljat besed, prav ponosen sem, da mi ni treba brati njegove pridige, novih plavo – rumenih pravljic za pravo Evropsko pot na generalni skupščini Ozn ali debatnem klubu Sveta.

In oktober, ki prihaja, bo dober z pridelki, vremenom, pa še mesec varčevanja bo. Pa še gospodarsko propadli ne bomo.

Glede Martinovega plebiscita pa:

Mislim, da je naš Pahor otrok skromne šivilje iz Šempetra pri Gorici ( ne Novi Gorici ) in to je to. Bo pač spet evropski poslanec, kar ne nenazadnje že bil preden je prevzel vajeti vlade!

Drugače pa pridno izrezujte trgovske kupone in izkoristite vse, kar trgovci imenujejo bonus, popust in akcija, če rabite seveda. Če pa ne, bolje da greste na kakšen sprehod oziroma pohod v naravo. Zdaj bodo kostanji!

In ostanite varčni

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !