Aprilske misli Ponižan sem del 8.5 % ddv in pika – ali pa preselite vlado v Honduras ali katero koli drugo banano republiko

Banana vlada nam vlada, mi ljudstvo pa naj lupimo banane in se režimo kot opice. Najpej ruknejo 20 % ddv za medije ( medijski poziv je bilo zvonjenje po toči ) študentom vzamejo pol olajšave za študentsko delo, in kar me skoraj vrže iz stola:

Ministra za finance ( bolje bi bilo da bi ostal kolumnist ) napoved o 5 % zmanjšanju plač za javni sektor v prihodnjem letu. Ostanem brez besede kljub svoji zgovornosti. Skratka naša najboljša vlada si je z temi tremi poteza zadala šah – mat oziroma prostovoljni oziroma neprostovoljni odstop do začetka zime. Če ne že prej.

Za neprostovoljni odstop bodo poskrbeli sindikati, tako da nič bat. Janša pa je itak že dvakrat zvisel, prvič v parlamentu ker ni šel skoz snell zakon, drugič pa je za veto na državni holding poskrbel državni svet. Če se spomnite, je bivši premie Italije Berlusconi zaradi veliko manjših grehov prostovoljno odstopil in lastno ročno podpisal odstopno izjavo. To tudi Janši ne bi škodilo. Ker bolje častno kot nečastno.

Kaj več dodati skoraj nima smisla. Opicam lahko naša vlada predpiše te današnje četrtkove banane, z mediji pa se ne bo šla kozjih molitvic. Ker so mediji ogledalo vsake družbe, politike in vlade, in ne bodo se pustili zjebat iz avtonomije, neodvisnosti in visokih profesionalnih standardov. Če se Janša boji kritičnih medijev, jih ne mora utišat.

So pa Janša in njegovi pribočniki poskrbeli:

- Da bodo za levico volili celo orto desni.
- Turku preskrbeli plebiscitno zmago v prvem krogu.
- Da so se jim vsi razen sds uprli.
- Podpisali so bianko menico usode 10000 delovnih mest v medijih, tisku in distribuciji.
- Da bodo leteli na smetišče zgodovine.

Berlusconi je leta vladal z trdo roko, 4 % ddv za medije, itd. Naš Janša pa misli, da je presvitli Franc Jožef! Ko bi vsaj do pomladi ostal v Zda nam večjega veselja ne bi moral narediti. On bi seveda varčeval, a na račun česa in koga? Pa saj nismo hlapci, Evropski oprode ali nabiralci banan. Menda smo v demokratični in odprti družbi, ki se kliče Evropa.

O penzijski reformi in reformi dela pa ne duha ne sluha. Zanimivo pa da Janševa trobila, Demokracijo in Reporter nič ne skrbi njihov takojšnji 20 % ddv propad. Raje ne grem preverjat njihove naklade ker lahko še enkrat z stola padem. To ni zdravo.

Če pa draga vlada ne ve kje varčevati, so za spisek varčevalnih poskrbeli kar novinarji in novinarke Pn. Zato draga vlada ne ga cenzura pa bo vse v redu.

Tehnična vlada že čaka pred pragom Gregorčičeve. Dost je blo teh kravjih kupčij. In ne pozabite – Turka boste na Erjavčevi še 5 let imeli za soseda. Pa če se z tem Janša in njegovi strinjajo ali ne.

Pa še to:

Celo v najbolj svinčenih časih socializma je komunistična ( socialistična ) oblast pustila medije da delajo svoje Delo.

Pa naj bo zjutraj in Večer.

Naj bo Dnevnik ali pa Primorske novice.

Gorenjski glas, Pomurski vestnik, Štajerski tednik, Novi list In Dolenjski list.

In ne pozabimo še na državno tv nacionale z vsemi radijskimi postajami.

Vsi ti mediji se nikoli niso in
ne bodo prodali nobeni politični opciji najmanj pa Janševi!

Pika.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !