Aprilske misli Dobra dela naše ljube vlade Poročilo z fronte

Dragi moji – ta pa je dobra, prav dobra. Kar na smeh mi gre, kakšne izvaja ta vlada, poleg ponarodelih fiskalnih ( na škodo ljudstva ) ponarodelih varčevalnih ( isto ) in še enkrat ponarodelih bodite pridni, če ne pridejo strici ( in tete ) iz Evrope.

Smo si to zaslužili?

Verjetno, saj delamo cele dneve, pa nikamor ne prilezemo. Tudi ponarodelih o oživljanu gospodarstva, madonca večji javni porabi ( če ne se gospodarski razvoj sesuje ) in relativno nizkemu javnemu dolgu Janša in njegovi ne slišijo. Preslišijo. Pač republikanska politika palice in korenčka.

Gre nam relativno dobro, ker imamo eno solidno banko oziroma hranilnico, Deželna banka, in je za spoznanje manj pogoltna, in šparovite, edinega vele trgovca z družbeno odgovornostjo. Vse ostalo?

Pri državnih bankah in zasebnih razen tujih nič novega. Razen vedno višjih provizij. Mesečne položnice? Nočna mora. Kakšne se rešite, če greste na telekomunikacijski trojček. To pa je skoraj vse. In se zastonj grejete v nakupovalnih centrih in knjižnicah.

Članstvo v obrtni zbornici ni več obvezno. Ta dekret vlade bolj škodi kot koristi, z čim se pa bo obrtna zbornica, oster pogajalec in interesno združenje financiralo? Scenarij a la uravnoteženje medijev.

Gospod Raščan:

Nesposoben pogolten tajkun, ki je uničil elitne Delo revije. Ne samo da ni plačal prispevkov skoraj 70 redno zaposlenim novinarjem in novinarkam, nekaj 10 stalnih honorarcev je posadil na finančno kahlo. Kje ste tožilci in sodišče?

Dobro nam gre, ker se ne oziramo na Janševino, in delamo naprej. Elite pa ostajajo, tako leve kot desne. In če nakupujete pri Slovenskem Merkatorju Slovensko, boste z minimalnimi dohodki lahko prej kot v enem letu bankrotirali. To še ne pomeni, da je treba Merkator razprodati tujcem, treba ga je reorganizirati, posodobiti in znižati marže.

Še ena ponarodela:

Vir: www.vecer.com

Predsednik vlade Janez Janša je v današnjem pogovoru za TV Slovenija dejal, da vlada ne bo odstopila, če bo treba prositi za mednarodno finančno pomoč, ker Slovenija druge alternative nima.

Ste prepričani v to?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !