Aprilske misli 5 minut slave si moramo sami narediti

Dragi moji redke so, da je človek v soju slave, in tudi poklonjena marela nkbm ( tista boljše vrste ) je razlog, za foto termin. Kar trikrat mi je uspelo v prvo, no ja komarji v parku Batista ( to je tisti Italijanski psihiater ki je leta nazaj odprl vse psihiatrične bolnice, tako da Italija pozna terapevtske skupnosti z popolno svobodo tam živečih ) nadležni kot ne vem koliko hudičev. Precej degradirano in zapuščeno območje kakega kvadratnega km nedaleč od meje.

Ko se premaknem z nekdanjega Šempetrsko Goriškega bloka na sončno plažo Novo Goriškega Kekca oziroma Svete Katarine gre še v tretje. Nadležnih komarjev ni, sonca in razgleda obilo, vsak od tam prisotnih zatopljen v svoje misli, tišina ki odmeva.

Tudi take trenutke moramo pokloniti sebi, ker nam jih drugi ne bodo. Tam gor od Kekca zgleda mestni vrvež obeh Goric kilometre daleč, čeprav smo zračne črte mogoče kakšen km daleč. Ko človek zbistri misli, da bo lahko kakšna boljša politično satirična padla. Da je naša država v nekakšnem krču kljub vseh pogledom in razgledom, je apatično jasno. Skoraj nobenega razen tistih plačanih politika ne zanima več, če zamudimo poročila ob enih, bo zvečer isto sranje, drugo pakovanje.

Včerajšnji odmevi so bili popolna katastrofa. Eno in isto. Kaj nismo tega že siti? In še Ranca nam režejo, odgovornega, ki se je že na rtv slo več kot izkazal, skupaj z bivšim direktorjem Skuhalo sta bila fantastičen in legendarni par.

Zdaj ko pa Janša preko državnih bank ki so praktično zaradi nasedlega tajkuna Boškota lastnice dela in Večera kadruje in dela red na Delu in Večeru je katastrofa popolna. Zdaj ko bomo dobili za odgovornega nekega koji referenta, ki je naš, in hkrati totalno nesposoben menedžer, in mu je važno samo izpolnjevanje Janševih befelov utišati preveč do vlade kritičnih novinarjev lahko pričakujemo ukinitev najbolj žlahtnih Večerovih vsebin, kot je politična satira Toti list?

Ker pač ni najbolj prijazna do Janše, pa saj niti do Pahorja ni bila. Je pa več kot pošteno povedal po krivici odstavljen nekdanji zunanji Dnevnika in legenda katedre v 80 letih Igor Mekina:

Citat vir: www.vecer.com

Igor Mekina, svobodni novinar: “Uničiti celotno časopisno-založniško dejavnost zgolj zaradi zamer nekaterih politikov, in to celo v državi naroda, ki se ponaša s tem, da je preživel in se ohranil prav zaradi svoje pisane besede – to je res višek primitivizma in cinizma.”

Kaj naj rečemo na to?

Kot da izustimo kakšno bolj sočno kletvico, in volimo na predsedniških na Martinovo nedeljo ali Pahorja ali Turka. Če pa boste volili Zvera, potem se vam res črna piše.

Že prva novica na Večerovem portalu je zgovorna:

fakulteta načrtuje ukinjanje programov. Že na jesen Pahorjeve vlade 2011 pa so bojda zaradi prevelikih stroškov ukinili preveč kritično do univerze, vlade in družbe legendarno Katedro.

Za vsak primer sem si včeraj šparovito minus 25 % kupil multi praktik mobitel. Ker če Janša rukne ddv tja proti 25 % se lahko samo slikam pred takimi mobiteli.

Pred vladnim finančnim cunamijem poskrbite za zaloge, zlasti osnovne hrane, tekstila in elektronike. Ali pa to nakupujte v tujini.

To da so me Šparoviti včeraj brez opozorila nategnili pri poceni kosilu za skoraj Evro težko požrem.

Bom res moral hoditi jest čez mejo? V Šparu se je septembra 2008 začelo z kosili za 3,80 Evra, kakšno leto kosil ni več, in zdaj za manj kot 7 Evrov kosil praktično ni več. Restavracija Rusjan še drži kosila za 7 Evrov, toda koliko časa še?

Kake pol ure brskanja po spletu, in odkril bom kar nekaj ponudbe za 5 Evrov v sosednji Gorici. Za zdaj je še mega špar še cenovno ugoden, a je striček Hofer 200 metrov proč še ugodnejši. Ni pa mi jasno, kako to da se v Goriškem McDonaldu na via Trieste v Gorici lahko do sitega naješ ceneje kot v Šparu?

Pa še par kozarcev lahko domov odneseš kot je bilo ob mojem pred poletnem obisku. Plus neomejen internet.

Draginje zaradi pogoltnih trgovcev ne mislim plačevati.
Kot ne dati za eno položnico več kot pol evra provizije

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !