Aprilske misli Predsednik bo ( vreme pa tud )

Dragi moji – če vzamemo kot iztočnico predsedniško držo Turka, advokatsko vladno Zvera in združevalno skupaj enotnega Pahorja dobimo takoj zmagovalca.

Danilo Turk – predsednik države, drugič, 2012 – 2017

Pri Demokraciji in Reporterju pa v jok, saj z naslovi kot Potujoči cirkus Pahorja ne bodo veliko rešili, če sploh kaj. Tekma je odločena, še predno se je sploh začela. Celo po anketah desnih je Turk v drugem krogu ne glede z kom gre, Zverom ali Pahorjem nesporni zmagovalec. Ker je vsaka tretja Zverova beseda totalitarizem in 10 komunisti, je jasno da tak kandidat nima na Erjavčevi kaj iskati.

Lahko pa gre nabirat gobe, ki jih je po gozdovih obilo, in neha afne guncat, saj bo šel na predsedniških po gobe. Volit kandidata, ki se spozna na gospodarstvo kot zajec na boben in vrti ene in iste ideološke je malo mimo. Da sds ne more odrešiti niti sama sebe, kar se pa tiče mesij nam zadošča tisti duhovni: Jesus!

Seveda se za nas navadne občane in občanke ne bo popolnoma nič spremenilo, delat in plačevat davke bo treba tud v bodoče. Kdo je koga med drugo vojno, kaj je v tem ali onem rovu ali jarku, kdo je zmagovalec druge vojne in kdo je bežal kot zajci so teme, ki jih na predsedniški tekmi ne bi bilo. Že bežen pogled na predvolilna dokazuje, da je Pahor najbližje reformam, Zver bliže uniformam, Turk pa nekje umes. Danes zvečer bo dvojna doza predsedniških, še dobro da je na kanalu a pustolovski film. Bomo pač med reklamami preklopili tja. Vreme prečudovito, in Slovenija se mora dajati z to simbolno tekmo, ki ne reši ničesar. Volitve pridejo in grejo. Danes je spet obletnica odhoda zadnjega vojaka jna. Dan prej sredin film Denisa Tanoviča ( Nikogaršnja zemlja ki je edini balkanski režiser ki je kdaj koli dobil oskarja ) Cirkus Columbija. Kriva je seveda jna, kdo pa drug, da pa so mutne poslove počeli tudi ostali film nazorno dokazuje.

Kako je mogoče, da je najpriljubljenejši general Federacije Bih Srb, če pa so Srbi svega krivi, ostali pa nedolžni? In še dobro, da Katja Šeruga prihaja na Večer, lepo se je spet vračati iz začasnega dela v Ljubljani nazaj v rodni Maribor. Komentatorji ste navdušeni, kaj pa bo rekel aktiv novinarjev Večera bomo še malo počakali. Večer ni slab časopis, je najboljši!

In če še besedo, dve, ali tri na predsedniške:

Ne daj bože da Janševec dobi ta simbolni tron Slovenije, ker nam potem preostane samo izselitev v Honduras. Naše težave z levim predsednikom ne bodo nič lažje, a vsaj moralni varuh države pred 2 republiko bo. Bliža se 17 november – Slovenska oktobrska revolucija.

Če pa vlada ne ve, kje še varčevati, naj za božjo voljo proda ves vozni park, in naj se na vladne seanse vozi z javnim prevozom, dovolj dobra je tudi kakšna eko trola.

Rabimo predsednika, ki združuje.
In ne predsednika, ki razdružuje.

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Aprilske misli Predsednik bo ( vreme pa tud )”

 1. NoMercy pravi:

  samo kot pomislek (in paralela): a ni bilo za Zokija 300%, da bo zmagal, pa je sam pupušil :P

 2. tami pravi:

  saj je zmagal : (

 3. lordwales pravi:

  Priznam, da sem vaju že malo pogrešal. samo tako naprej!

  @Nomercy:

  Ata turka pa ja ne bomo primerjali z Zokijem – napram njemu je ugledna mednarodna persona, nekdanji pomočnik generalnega sekretarja zn za zunanje zadeve.

  @tami:

  Zagotovo je že zmagal, rabi pa še volilno potrditev. kljub temu dasem za pahorja bo moj glas premalo. A še evdno bolje ata turk kot ata Zver.

  Bilo pa je včerajšnje soočanaje z teto iz ozadja voda na finančni mlim pop tv

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !