Aprilske misli saj ne verjamete siolovemu portalu?

Dragi moji Ker če, potem ne živite v pravi državi, niste na pravem mestu in niste pri ta pravi. Zdravi pameti. Če pustimo ob strani politično provienco glavnega urednika Vinka Vasleta, je Zverova zmaga sodeč po anketi Siola ( ki ni relevantna, ne referenčna in še manj vzorčna ) velik fiasko, medijski polom, grešni kozel zaradi katerega bi, če bi Siolov portal bil resni medij, odstopilo kompletno uredništvo.

Si predstavljajte take ankete pri medijskem petorčku? Kakšna zmaga Zvera lepo vas prosim, zdaj ga je po poročanju Večera www.vecer.com zvilo! Pač ni zdržal vseh pritiskov ta desnih, nerealnih pričakovanj, da bo on novi mesija. Tresla se je gora, rodila se je miš.

Ne glede na politično prepričanje ga Janševa vlada toliko krona, da ji celo mnogi zmerni desni volilci in volilke ne verjamejo, še manj pa zaupajo. Kje pa ima 2 Janševa vlada kakšno kredibilnost, razen da je celo slovenijo dala na kredo. Same varčevalne, niti en tajkun pravno močno obsojen, in tako naprej. Lahko tudi nazaj, pa kako boš pri najboljši volji zaupal vladi, ki ni naredila nič zate? Celemu javnemu sektorju in upokojencem in mladim mamicam reže, sebi pa daje več kot 50 novih svetovalcev? Penzije, zaslužene v nekdanjih bratskih republikah je treba rezati, pa vlada ne pomisli, da tega ne počno niti banana republike. Če so prispevki plačani v kateri koli državi tega sveta, in če je dovolj delovne dobe penzija je 100 % ! To se uredi z mednarodnimi konvencijami, in vse novo nastale nekdanje bratske države so dovolj pravne, da ta manjko Slovenski spiz dobi.

Nadalje vse javne univerze naj bi zaradi Janše varčevale, zasebne pa niti ne. Pa Slovenija res rabi vse mogoče nove zasebne fakultete in univerze, in podhranjene študente in študentke, ki pri Šparovitih jejo najcenejša kosila, medtem ko si lahko pišoči brez težav privošči najdražje jedi na jedilniku. To je narobe svet, kakšen študij lepo vas prosim, kateri so najboljši podjetniki, menedžerji, novinarji? Ima Bill Gates mogoče končan faks itd. Ima večina piscev politične satire kjerkoli na svetu kaj več kot srednjo šolo ali pa še to ne? Inovatorji imajo v povprečju komaj končano osnovno šolo. Verjamem da univerze stanejo, toda brez novih možganov ne bo nove Slovenije.

Hvala bogu da sem dovolj oddaljen od teh Janševih krogov, res ne bi rad češnje zobal z njimi, pa me kar zmrazi, ko pomislim da je tisti mladi gospod na desni strani Zvera rojen le nekaj km od mojega doma.

In kakšne ti meče. Huda jama in predrago letalo Turka. Pa pri božji volji kje je bil, ko se Hude jame ni odprlo in začelo razburjat okoli prerazsipnega predsednika države danila Turka?

Čudno da ni tako glasen tudi okoli vseh sds zlaženk, brezlažnikov in zlažnikov? Tisto kar so lepili skupaj iz arhiva Slovenije okoli krivde Turka zaradi lumparij udbe v Avstriji ga nič ne skrbi.

In Zvera je zvilo. Ali pa je preprosto obupal, saj argumentov nima nobenih, in ko ga je Bobovnik večkrat vprašal ali ima kdaj drugačna mnenja kot šef se je najprej izmikal, nato pa neodločno priznal da mogoče?

Nič v predvolilnih ni mogoče, niti Pahor in šef Lukšič nimata enakih mnenj, še manj predsednik države Turk in Stanovnik. Oba sta avtonomna, neodvisna ( kolikor lahko ) in se požvižgata na Janševe politične napovedi. Z sds je pač tako, da zaradi samovolje in diktature šefa zgubljajo občinske svetnike, poslance, in nenazadnje tudi denar.

Pomislite, kolikokrat je že Janša in sds plačal informacijski pooblaščenki oziroma državi? Skratka te predsedniške so odločene, pa če se šef z tem strinja ali ne.

In vsi se strinjamo, več ali manj, da hočemo živeti v neki normalni družbi brez bivših komunajzarskih politikov. Edini, ki na predsedniških ni bivši komunajzar je Zver, žal pa ni šel Virantove proč od šefa poti.

Kot sem že zapisal:

Vsaka prava pot nas ne pripelje na avtocesto, včasih tudi na blaten kolovoz. Narobe svet, pravim. Prej banan republika.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !