Aprilske misli Protestirati, ali ne, to je zdaj vprašanje!

Dragi moji – današnji protest civilne družbe, izredno nezadovoljne z nedemokratičnim in totalitarnim vodenjem države z strani našega dragega Janeza je pokazal naslednje:

Na shodu ni bilo prav veliko ljudi, ki jim gre dobro, prej nasprotno, bil je recimo tudi Boris Vezjak, mislim da sociolog, če se motim, me popravite, drugače pa dobro plačan profesor, ki novinarjem pravi, da so psi čuvaji ker ne prenašajo kritike. Nekaj se je pred časom bodel tudi z Večerom, kako pa se taka bodenja končajo je znano. Uredniki pač ne marajo zdraharjev, pa tudi če imajo še kako prav.

Moj nekdanji sodelavec iz Katedre, ki kljub zelo ultra levi politični provienci nikoli ni šla čez rob, a jo je ukinila Mariborska univerza, in ne mediji. Prav zato ne razumem, zakaj se Vezjak bode z Večerom, ko pa je vedno prvi ko se o krivicah in napakah te družbe poroča?

Tudi njegov zapis na njegovem blogu, češ kolikokrat je Danilo Turk omenjen na zloglasnem Siolu ni vreden komentarja. Kjub desni provienci Siolov portal obilno poroča, v glavnem korektno o bodočem zmagovalcu predsedniških. Ker imam blog tudi na zloglasnem Siolu, kamor bo šel tudi ta post, mi niso izbrisali niti črke ali kako drugače onemogočali. Ne glede na vse, je Siolov portal demokratičen medij, pač tiste o Zverovi zmagi in o Jankovičevi krivdi ne beremo, lahko se tudi jezimo, preklinjamo – a rešili ne bomo nič, dokler Vinko ne gre. Z desnimi mediji pri nas so znane težave, a kaj naj naredimo?

Tudi mariborska pisateljica Janja Vidmar in mnogi Slovenski pisatelji in pisateljice se stalno pritožujejo, da država je ni k vredna, toda vedite: za preživetje nikar literarne službe. In zakaj se pišoči ni udeležil sicer dobrega shoda proti Janševini, se pravi ( kdor to ne pravi, ni pri ta pravi ) Proti varčevalnemu cunamiju in uničevanju pravne in socialne države ( javno šolstvo, zdravstvo, sociala )

Odgovor je enostaven:

Ker nima toliko denarja, kljub 2 službam, prihrankom in skromnemu načinu življenja da bi denar frčkal za turistične izlete v Maribor. Moja cena za javni nastop je najmanj 100 Evrov, v naprej, drugače pa sem raje pri tem kar sem. Če sem konec 80 zeleno reševal Evropo, sedaj rešujem predvsem svojo starost ki se Abrahamovsko nezadržno približuje.

Če si kaj želim, je topel objem ženske mojih sanj, a če hočem sanje, moram delat, in predvsem takšno dobit, ki bo razumela:

Novinar bom, ne glede na vse. In srede bodo še dolgo zakon, razen tistih 3 na leto ko sem na dopustu. Če celo vrhunski in malo bolj navadni športniki kar nekaj dni pred odločilnimi nastopi ne smejo z ženskami kaj več kot se poljubljati in stiskati to velja tudi za novinarsko pisanje.

Ob sredah nobenih večjih naporov, čimbolj na izi, nobenega razburjanja, prvo službo sicer oddonkat, toda zvečer mora mašina zalaufat in tekst mora bit napisan in oddan. Ne glede na vse. Pa naj bodo otroci, driska ali padec vlade.

In se lahko še kako zavedam, da proti vladi, pa ne samo tej, in vsem političnim krivicam protestiram predvsem tako, da bom še leta pisal politično satiro, ob sredah. Pa tudi včasih ob drugih dneh. To je moje poslanstvo, v tem sem dober, in zakaj ne bi tega počel za sicer skromne honorarje.

Protestniki na glavnem trgu v Mariboru kljub vsemu trudu rešiti državo in predvsem sebe niso dobili nič, celo stroške so imeli.

Vsi protesti se začno in končajo pri denarju. Zato je Vidmarjeva občinska svetnica. Sejnina pa je gvišen in ne slab dohodek. Večji kot honorarno pisanje za časopise.

Ko rešujete državo, ne pozabite rešiti sebe

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Aprilske misli Protestirati, ali ne, to je zdaj vprašanje!”

 1. tami pravi:

  A misliš bit frilenser kot si zdaj ali upaš, da te bo vzela k sebi kaka resna časopisna hiša?

 2. lordwales pravi:

  @tami

  Zaenkrat poleg prve službe honorano, ciljam na resno novinarsko hišo, bo pa treba prošnjo napisat, a glede na to, da je v 27 uspešnih letih pisanja za medije nisem nikoli, je to velika težava.

  A mediji ne vabijo.
  Povabiti se moraš sam.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !