Aprilske misli ultimativno preživetje ali nekaj o ip tv

Dragi moji pride dan, kot je 1 november in ker sem od nekdaj nad povprečen Slovenec, na dan vseh svetih ne tekam, kakor tekajo vsi.
Pred tv sem se zasedel, kot že dolgo ne. In ker imamo po novem doma ip Siol ( zakaj pa ne ) tv, telefonijo in internet, se da v kraju, ki po novem niti gostilne nima znosno preživeti.

Še posebej na tako vremensko turoben dan, kot današnji, pa so tudi slabši že bili. Zato ne bom o 23 milijonih sveč ko jih Slovenci in Slovenke pokurijo letno. To je intimna odločitev vsakega, moja intimna pa je da grem čimprej na dopust.

Nekaj predlogov mi daje že gospod Bear, ultimativno preživetje. Še dobro da se oddaje da zavrteti do tri dni nazaj in da to nič dodatno ne stane. Snemat se z Diskoverija ne da, da se z Bbc entariement. Če že ima Siol box trdi disk. Pa res verjamete, da vse to z vrvmi, hlodi in klopotačami počne brez zaščite, in kar nekaj varnostnikov poleg.

Take dokumentarne ekipe, kot je Bearova znajo imeti kar nekaj 10 ljudi, gre pa se za nizko proračunsko produkcijo, ki pa še vedno nese proračune Slovenskih filmov. Bear pa bi znal po naglasu biti Avstralec z tam spodaj, iz domovine Krokodil Dundeja in kar je takih ponarodelih Holiwoudskih.

Seveda njegovih norih predlogov ne bom upošteval, saj nisem nor, je pa zanimivo to gledati in zraven grickljati piškote. In se zamisliti, saj tako kot sem se zasedel danes, se nisem že od marca. Vedno v delu, vedno v akciji, vedno v tipkanju.

Za gospoda beara imam nekaj idej, Vallo Alpino Litorno, verjamem da bi se v podzemlju teh Dučejevih skrivnostnih utrdb iz medvojnega obdobja odlično počutil. Jaz pa se bom, ko se bo spet zjasnilo. Nezadržno se približuje Martinova nedelja ali druga Turkova zmaga. Ob vsem tem medijskem pompu in rompu pa postaja očitno, da tv nacionale ne more iz svojih stereotipov in klišejev. Po domače zanič tv ki ga skoraj nima smisla gledati. Zlasti čez praznike, ko dobesedno utrujajo z prazničnimi temami. Pink, vse tuje tv in vse komercialne se na to požvižgajo

Bo pa zanimivo ob 10 danes po pol ure masaže fine gospe ( keeping up apeareance ) ob 8 poslušati v Požar reportu nesojeno predsedniško kandidatko Malešičevo. Ki je shujšala.
Jaz bi tudi, če bi imel poleg sebe kakšno gibčno in mično. Sem takoj za kak kilo v zameno za pregrešne užitke. A katera pa bo deda ki se bliža Abrahamu?

Še dobro, da je spet 1 november ko se človek lahko v miru usede.
To bolj šteje kot vsi statusni simboli

To o Malešičevi je preverjeno, in vse drži.
Kot novinar vedno preverim, predno kaj napišem vse vire.
Težava pa je, da je včasih težko prebrat pleve od resnic

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !