Aprilske misli Končno prvi na Večerovi blogosferi

Dragi moji kot nič kolikokrat do sedaj ugotavljam, da živim na napačni celini, državi in kraju. Zato bom poslušal z prijateljevanjem z kakšno vročo in radoživo Švedsko blogerko, seveda je to manj kot meter od monitorja in kake 3000 km od Švedske misija nemogoče.

Kako pa bo z mojimi novinarskimi sanjami, postati letos poklicni novinar, še sam bog ne ve, kako pa naj bi jaz kaj vedel? Če se še Toti list sesuje, menda diha samo še z polovico pljuč, star pa je neverjetnih 75 let potem sem močno v riti. No ja že tako sem, pa kaj naj naredim? Naj grem prehodit tisto znano 850 km camino pot v Španiji, naj grem po kolenih na Sveto goro ali naj se pregrešim z kakšno nuno? ( ki je kar naenkrat spoznala zemeljske užitke in nujno išče moškega za sex )

Nič od tega. še tega ne vem, Ali bom sploh imel še kakšno objavo v Totem, no ja to ni najhujše, hujše je da penezov od zzs ni od nikjer. Prihranki bodo začeli kopneti, zaenkrat se še dobro držijo pri 97 % prišparanega, kratko finančno sapo pa pomagajo napihovati ( prav ste slišali ) obresti, ki se vrste skoraj vsak mesec. Sem še pravi čas kot nor začel podpisovati depozitne in rentne pogodbe, komu pa bom dal, kot samemu sebi? To da sem prvi na Večerovi blogosferi, na Večeru ne gane nobenega, da bi kakšen intervju in podobno, zato bo treba menjat celino. Bo res treba začet trkat na vrata odgovornih in malce manj odgovornih na medijskih uredništvih. Hudič pa je, ker uredniki postajajo krojači, samo še režejo? Z nagradnimi igrami od tistih Šparovitih 35 Evrov nimam sreče, sreča je opoteča, in na strani drznih. Nimam nobene, pa naj bo v navadni ali nunski obleki, ki bi me tolažila, potolažila in razveselila. Pa mislite da imam ob vsej tej silni pišoči hiperprodukciji časa tekat za kiklami? Če sem kakšne vreden, naj me poišče! Ne preostane mi drugega, da dam za današnjo sliko kar bo stric Google poiskal pod Toti list, upam da bo odgovorna Katja Šeruga Večera doživela razsvetljenje, in povečala budžet za Toti za vsaj 100 % ! To bi bilo najlepše novo letno darilo za vse sodelavce Totega in tiste 3 več kot prizadevne karikaturiste! Pa taka fešta je bila 2 aprila 2007 ob 70 letnici Totega, na dan norcev 1 aprila 2007 pa je izšla ( dobro se primite stola da ne padete z njega ) posebna številka Totega na neverjetnih 16 straneh. Zakaj pa ravno pri Totem zdaj škarje, ko pa smo pikre zbadali tako za leve in desne in upam, da bo tako tudi v bodoče, kajne Katja Šeruga? Vse razumel, če bi Večer bil v izgubi, pa je v solidnem dobičku! In kdo se pri Večeru boji političnih satirikov?

In kaj sem našel pod Toti list pri stricu Googlu! Pasoš, upam da nobenemu Večerovcu nikoli več ne bo treba trebuhom za kruhom na tuje! Večer bi pa se bi moral kot družbeno odgovorno podjetje zavedati, da z mižerijo od mizernih honorarjev bo težko obdržal honorarce. Jaz se ne pritožujem, vztrajati mislim do trenutka, ko bom za eno objavo dobil neto vsaj 1 evro. Vse povedano. Zdaj je veliko bolje, a pada. To pa ni dobro.

Kot ni dobro, da se bom kot zaprisežen Slovenski politični satirik z 5 in poletnimi izkušnjami tedenskega objavljanja v Totem listu moral preizkusiti na tujem, a če bo še naprej taka mižerija od honorarjev, druge ne bo!

No ja, vsaj prvi sem na Večerovi blogosferi, tudi to je nekaj, bolje kot nič!

Tomaž Švagelj Lordwales

Državljanski novinar, politični bloger, politični satirik, aforist in slab pesnik

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !