Misel tedna O ljubezni, službi in karieri

Mislim, torej sem. Se zamislim, torej to je to. Pomislim, torej grem. Besedne igre se igrajo z nami. Misli mi spet o toplem kaminu, grickljanju piškotov in vročemu , z ljubljeno osebo poleg.

Česa se veselim kot mali otrok? Izbora za dogovorjeno novinarsko sodelovanje enega medija, zdaj čakam na izbor. No ja, vsaj odgovorili so mi. Branil se ne bi niti sorodne duše, novinarke po profesiji, in pesnice po duši. Kot tudi ne kaj bolj otipljivo finančnega. Saj so prihranki, a ti kopnijo. To pa ni dobro.

Drugače pa mi ni hudega, malo me vsake toliko časa zdela lenoba, za kakšne velike spremembe nisem, lepo počasi se najdlje pride. In kam plovemo v novem letu 2013? Kot kaže, inflaciji in podivjanim cenam nasproti, kar bo višje, pa še to šele čez 2 leti bodo bančne obresti. Plače in penzije pa ostajajo zmrznjene. Temu trendu so se več kot očitno prilagodili trgovci, mega popusti na razprodajah, ki so se začele danes, že na začetku. Prav hecno je opazovati tekmo med vele trgovci, kateri bo imel cenejše limone in pomaranče. Brez skrbi, v izgubo ne gredo, malce privijejo dobavitelje in je akcija. In kaj je novega na novinarski sceni?

Vstaj in postaj smo že malce naveličani, jokajočega tednika z legendarnim voditeljem Jankom Šoparjem tudi, Marcel Štefančič se z provokativnim Studiom city intelektualno loteva križev in težav notranje politike. Skratka izborni program tv nacionale. Če mene vprašate, je veliko boljši program tisti ki se dogaja v spalnicah med rjuhami. Če imaš z kom to početi.

Trenutne misli mi uidejo na mešanje megle Zzs, ki mu učeno rečejo izobraževanje za iskanje službe. O te medle ni veliko, če sploh kaj, toda tam se kar tare sorodnih duš, in dober občutek:

Po neverjetnih 27 letih spet nazaj v šolo, ki jo plača država, pa še potne stroške plača država. Edina težava je malce bolj zgodaj ustati in se postaviti na noge. Zgodnje vstajanje pa mi ne paše. A ne paše mi tudi brez službe. A to mešanje megle je veliko bolje kot pred leti tisto, kar sem počel pri Zlatem čolnu. To početje je najlažje opisati kot veslanje čolna po suhem. Tam ni bilo niti enega, ki bi vedel, zakaj je sploh tam.

Seveda se ti kaj zgodi, lepega, ko najmanj pričakuješ. V življenju so pomembne majhne stvari, te osrečijo. In sreča je že če si srečen.

Sreča je na strani srečnih

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !